Kommentoi poistoilmalämpöpumppuja käsitteleviä ohje-ehdotuksia 11.12.2020 mennessä

Kiinteistöjärjestelmät-ohjekortissa annetaan perustietoja suurissa kiinteistöissä käytettävistä lämpöpumppuihin perustuvista poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmistä ja Pientalot-ohjekortissa pientaloissa käytettävistä poistoilmalämpöpumppujärjestelmistä. Ohjekortit on tarkoitettu ensisijaisesti suunnittelijoille sekä LVI-urakoitsijoille.

Lähetä kommenttisi meille ja kokoamme jäsenten kommentit yhteiseksi lausunnoksi Rakennustiedolle. Voit myös kommentoida suoraan Rakennustiedon lausuntopyynnöt -sivustolla.

Lähetä kommenttisi liiton yhteistä lausuntoa varten tästä linkistä 11.12.2020 mennessä.

Poistoilmalämpöpumput pientaloihin

Ohjekortti on tarkoitettu LVI-suunnittelijoille ja -urakoitsijoille. Ohjekortti sisältää ohjeistuksen poistoilmalämpöpumpun toimintaan (lämmön talteenotto, kylmäpiirin toiminta on/off -kompressorilla ja kylmäpiirin toiminta invertteriohjatulla kompressorilla), poistoilmalämpöpumppujärjestelmän suunnitteluun (uudisrakennuksessa, perusparannuskohteessa sekä sähkö ja tiedonsiirto ja asennustila).

Ohjeessa on myös poistoilmalämpöpumpun kytkennät muihin järjestelmiin, kuten ilmanvaihto, lämmitysjärjestelmä, tuloilman viilennys ja käyttövesi. Ohjeessa käsitellään järjestelmän käyttöönotto, toimintakokeet, säätö, käytönopastus ja luovutus sekä yleisimmät ongelmatilanteet. Lopuksi otetaan kantaa toiminnan seurantaan ja huoltoon.

Tutustu ohjekorttiehdotukseen tästä.

Poistoilmalämpöpumput kiinteistöjärjestelmiin

Ohjekortti on tarkoitettu ensisijaisesti suunnittelijoille sekä LVI-urakoitsijoille. Ohjekortissa käsitellään kiinteistön poistoilmalämpöpumppujärjestelmän toiminta ja suunnittelu. Suunnittelussa käsitellään hankesuunnittelu, mitoitus, LTO-putkisto, asennustila sekä sähköjärjestelmät, tiedonsiirto ja etäohjaus

Lisäksi käsitellään kiinteistön poistoilmalämpöpumpun kytkennät muihin järjestelmiin, kuten ilmanvaihto, lämmitys, jäähdytys ja viilennys sekä käyttövesi. Ohjeessa käsitellään käyttöönoton vaiheet: urakoitsijan omatarkastukset, toimintakokeet, säätö, käytönopastus, luovutus sekä toiminnan seuranta ja järjestelmän viritys. Lopuksi käydään lävitse yleisimmät ongelmatilanteet.

Tutustu ohjekorttiehdotukseen tästä.

 

1 VASTAUS

  1. Mielenkiintoinen konsepti tällainen ohjekortti. Pitääkin vinkata asiasta tyttärelleni joka rakentaa uutta kotia ja pähkäilee juuri lämmitysmuotojen välillä. Yksi vaihtoehdoista heillä on ollut juurikin ilmalämpöpumppu.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi