Materiaalit

Ilmanvaihdon mitoituksen perusteet
FINVAC on tehnyt kaksi opasta (opas asuinrakennusten ilmanvaihdon mitoitukseen ja opas ilmanvaihdon mitoitukseen muissa kuin asuinrakennuksissa) ympäristöministeriön sisäilmasto ja ilmanvaihtoasetuksen (2018) tueksi. Lue lisää.

IV-kuntotutkimusohjeet
Ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien ja laitteiden kuntotutkimusmenettely (SuLVIn IV-kuntotutkimus) koostuu IV-kuntotutkimusohjeista ja raporttimalleista. Lue lisää.

Säädökset, oppaat ja neuvontapalvelut
Sisältää otsikoittain SuLVIn ja FINVACin oppaat ja ohjeet, Talotekniikkaoppaat, www.talotekniikkainfo.fi, Muut oppaat, Neuvonta ja tietopalveluita, Ympäristöministeriön ohjeistuksia, Tukesin ohjeistuksia, sekä tietoa hankkeista. Lue lisää.

TIMBAL Energia ohjelma
Timbal Energia -ohjelmistolla (ent. MX6 Energia) kehitetään rakennusten energiatehokkuutta, arvioidaan investointien kannattavuutta, simuloidaan eri korjausvaihtoehtojen pitemmän aikavälin käyttökustannuksien ja investointien kannattavuutta sekä tuotetaan määräysten mukaisia energiatodistuksia.
SuLVIn jäsenet voivat ostaa Timbal Energia -ohjelmiston edullisemmalla jäsenhinnalla (-10 % yhden käyttäjän lisenssin. Lue lisää.

Sanastot ja sanakirjat
Lue lisää.

Talotekniikka-alan opiskelu
Ala työllistää tuhansia ammattilaisia, ja lisää tarvitaan koko ajan. Viime vuosina talotekniikka-alalla onkin ollut kova pula osaavista työntekijöistä. Parhaimmista käydään kova kilpailu rekrymarkkinoilla. Talotekniikka on oiva ala työllistyä ja tehdä uraa. Lue lisää ja katso myös LVI-ala.fi.

Talotekniikka-, rakennus- ja kiinteistöalan organisaatiot
Alalla toimii monia järjestöjä. Järjestön jäsenenä voi olla joko yrityksiä tai henkilöitä. Osa järjestöistä on toimialajärjestöjä, jotka neuvottelevat alan työehdoista. Suomen LVI-liitto on puolueeton, koko toimialaa eteenpäin kehittävä koulutus- ja yhteistyöjärjestö. Lue lisää

LVI-historiikkia kirjoittaa ja päivittää Börje Hagner. Lue lisää.