SuLVIn aamukahvit 10.6. – IoT kiinteistöjen lämmityksessä / Gebwell Oy

SuLVIn aamukahvihetki on 15-30 minuutin napakka mutta rento tietoisku ajankohtaisista tai alaamme muuten liittyvistä teemoista. Kahville on helppo tulla verkon välityksellä. Perinnettä jatkamme joka kuukauden 10.päivä kello 10.

Seuraava webinarimme on:

Ilmoittaudu mukaan!

Haluamme tarjota yhteistoimintajäsenillemme näkyvyyttä näissä webinaareissa. Millaisia aiheita yhteistoimintajäsenemme voisivat webinaareihin tuoda? Ilmoittaudu alle! Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tarjoa osaamistasi meille!

Toivomme tarpeitanne koulutusaiheista ja mielenkiintoisia webinaariaiheita jäsenistön tarpeisiin. Millaisia aiheita toivoisit käsiteltävän? Käy antamassa koulutustoiveesi alle!

 Kerro toiveesi täällä!

SuLVIn Suunnittelupäivä 22.9. HKI

SuLVIn SUUNNITTELUPÄIVÄ

– Rakennusalan ammattilaisille –

Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, 00530, Helsinki

>> Ilmoittautuminen

– Uudistunut toteutus
– Maittava aamiainen
– Laadukas näyttely
– Kunnon illallinen
– Aikaa tavata kollegoja

Alustava ohjelma:

08.30– Ilmoittautuminen ja runsas aamiainen, tutustuminen näyttelyyn

10.00- Ohjelma alkaa

12.00- Lounas, tutustuminen näyttelyyn

13.30- Ohjelma jatkuu

17.00- Maittava päivällinen, yhteistä seurustelua

Hinnat:

 • Osallistuminen SuLVIn jäsenille 149 €, ei-jäsenille 195 €. Sisältää ruokatarjoilut
 • Näytteilleasettajat (1hlö/ ständi) sisältäen kaiken ruokatarjoilun  ja pöydän
  • (SulVin jäsenille hinta 1100€)
  • Muille 1300€
  • Lisähenkilö 149 € (jäsenet) / 195€ (ei-jäsenet)
  • Yritys voi kutsua tilaisuuteen omia yhteistyökumppaneita, hinnat kuten yllä (149 € /195 €).

Hinnat alv0%.

>> Ilmoittautuminen

Näyttelymyynti: eetu.alvik@talotekniikka-lehti.fi

Kenestä Vuoden LVI-suunnittelija?

On taas aika valita Vuoden LVI-suunnittelija

Unidrain, Suomen LVI-liitto ja Talotekniikka-lehti järjestävät yhteistyössä kilpailun, jossa etsitään ansioitunutta, ennakkoluulotonta ja uudenlaisista ratkaisuista innostuvaa Vuoden LVI-suunnittelijaa.

Vuoden LVI-suunnittelijan äänestysaika alkaa 15.3. ja päättyy 15.5.2022. Voit ilmoittautua mukaan itse, tai ilmoittaa mukaan tuntemasi ammattilaisen:

Ilmoittautuminen

Voittaja palkitaan FinnBuild-messuilla 4.-6.10.

Voittajalle on luvassa opintomatka Tanskaan ja vierailu Unidrainin Showroomiin lähelle Kööpenhaminaa!

Vuoden LVI-asentajaa äänestetään myöhemmin syksyllä. Äänestysaika alkaa 1.8. ja päättyy 30.9.2022.

Puheenjohtajien iltapäivässä pohdittiin tulevaa

Puheenjohtajien iltapäivässä pohdittiin tulevaa

Yhdistysten puheenjohtajat kokoontuivat perjantaina 11.2. Teamsin välityksellä yhteisen iltapäivän äärelle. Alkuun kuultiin terveiset tuoreelta hallituksen puheenjohtaja Erkki Råmanilta sekä varapuheenjohtaja Johanna Satumäeltä. Teemana oli jäsentoimikunnan, kuten muidenkin toimikuntien tarkoitus, tehtävät ja yhdistysten uudet aktiivit näihin mukaan. Toimikuntien kokoonpanot tarkentuvat vielä alkuvuoden aikana, kerromme terveisiä heidän suunnitelmistaan vielä erikseen!

Keskustelua ja ajatustenvaihtoa käytiin mm. opiskelijajäsenten rekrytoinnista, ja toisaalta heidän säilyttämisestään yhdistyksen toiminnassa. Hienoja ideoita kumpusi, kun Mikko Suhonen HeLVIstä oli kertomassa heidän opiskelijatoiminnastaan ja ajatuksistaan. Työtä pitäisi tehdä Suomen laajuisesti ja SuLVI mukana tätä työtä tukemassa. Tarvitaan yhteistä toimintaa ja yhteisiä tapahtumia nuorille ja myös kannustaa yhdistysten kokouksiin ja jopa luottamustehtäviin mukaan. Saamme tästä tarkemman suunnitelman ja käynnistetään se yhteistuumin täytäntöön!

Kävimme läpi puheenjohtajille loppuvuodesta lähetetyn kuulumiskyselyn tuloksia. Kerrottiin, että lähitapaamisia on ollut hyvin vähän. Osa yhdistyksistä on luopunut vuosittaisista kokouksista ja järjestävät tilalle kaikkea muuta: Kalastuskilpailuja, saunailtoja, ruokailtoja ja yleistä yhdessäoloa. Tutustumismatkat tehtaille ja alan kiinnostaviin kohteisiin ovat vielä saaneet hetken odottaa.

Viestintään toivottiin tukea ja sitä SuLVIlta onkin tulossa tarjolle. Puheenjohtajien työkaluksi yhdistyksen pyörittämiselle rakennetaan mm. materiaalipankki viestintäpohjineen ja -materiaaleineen, sekä esimerkiksi käsikirja tarpeellisine infoineen, joita toimialajärjestön tehtävissä on hyvä muistaa.

Kiitos kaikille mukanaolosta – tästä on hyvä jatkaa vuotta uusin ideoin ja rakentaa yhteistä tekemisen meininkiä!

Vuoden putkiremontti -kilpailu käynnistyy!

Vuoden putkiremontti/linjasaneeraus

Kilpailu onnistuneille putki-/linjasaneerauksille

Kilpailu on järjestetty jo vuodesta 2008 lähtien. Kilpailussa palkitaan onnistuneita putkiremontteja/linjasaneerauksia. Kilpailun tavoitteena on kertoa ja jakaa tietoa mahdollisimman laajasti hyvistä toimintatavoista ja – menetelmistä tulevien putkiremonttien /linjasaneerauksien tilaajille, osakkaille/asukkaille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Kilpailun julkistamisen yhteydessä kerrotaan myös remonttien tilaajista, suunnittelijoista ja urakoitsijoista sekä itse paikan päällä että järjestäjien eri medioissa.

Hyvät asumispalvelut, asumisviihtyisyys ja osakkaiden omaisuuden arvon säilyttäminen edellyttävät pitkäjänteistä ja suunnitelmallista otetta taloyhtiöissä. Suurten saneerausten yhteydessä kannattaa tehdä muitakin parannustöitä, kuten monet taloyhtiöt tänä päivänä jo tekevät. Parannetaan kiinteistön energiatehokkuutta ja kyberturvallisuutta, rakennetaan sähköautojen latauspaikkoja ja tehdään varauksia niille sekä tuleville korjauksille. Voittajataloyhtiö saa myös yhtiön julkisivuun kiinnitettävän kunniakilven tunnustukseksi onnistuneesta putkiremontista/linjasaneerauksesta.

Ilmoittautuminen kilpailuun

Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.2.2022 – 30.5.2022 välisenä aikana.

Taloyhtiö voi ilmoittaa kilpailuun putkiremontin/linjasaneerauksen, joka on päättynyt 1.11.2019 – 30.11.2021 välisenä aikana ja remontin takuuaika on alkanut. Taloyhtiön tai kiinteistöyhtiön hallitus voi ilmoittaa taloyhtiönsä kilpailuun. Lisäksi taloyhtiön hallituksen suostumuksella ilmoittaja voi olla myös hankkeen urakoitsija, suunnittelija, valvoja tai projektinjohtaja.

Ilmoittautumisohjeet

 1. Ilmoittautumisohjeet ja kilpailun säännöt löydät tältä sivulta
 2. Neliosaisen osallistumislomakkeen löydät klikkaamalla alla olevaa linkkiä ”Osallistu Vuoden Putkiremontti -kilpailuun”.
 3. Täytä osallistumislomake kokonaisuudessaan huolellisesti ja lähetä verkossa.
 4. Tiedustelut voi lähettää sähköpostiin tiedustelut.vuodenputkiremontti@akha.fi

Tulosten julkistaminen

Järjestäjien edustajista koostuva tuomaristo valitsee palkittavat hankkeet.

Kilpailun tulos julkistetaan lokakuussa 2022 Finnbuild-messuilla ja järjestäjien kotisivuilla.

Järjestäjät ja yhteystiedot

Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry,  www.akha.fi

Isännöintiliitto, www.isannointiliitto.fi

Suomen Kiinteistöliitto Ry, www.kiinteistoliitto.fi

Kiinteistöliitto Uusimaa Ry, www.ukl.fi

Rakennusinsinöörien liitto Ry, www.ril.fi

Rakennusteollisuus RT ry,  www.rakennusteollisuus.f

SuLVI, Suomen LVI-liitto www.sulvi.fi

Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, www.lvi-tu.fi

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry, www.skol.teknologiateollisuus.fi


Kilpailun säännöt

1      Järjestäjä

Kilpailun käynnistää ja kilpailutoimikunnan kutsuu koolle Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry.

Kilpailun järjestävät: Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto Ry, Rakennusinsinöörien liitto Ry, Rakennusteollisuus RT ry,  Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry,

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.

2      Kilpailukriteerit

Kilpailun voittajaa tai voittajia valittaessa otetaan erityisesti huomioon tavoitteellinen strategialähtöisyys ja miten se näkyy prosessissa: tarveselvitys, hankesuunnittelu, rahoitusvaihtoehtojen selvitys, toteutussuunnittelu, päätöksenteko, remontin aikainen tilaajan ja toteuttajan yhteistyö sekä tiedottaminen. Lisäansioita ovat elinkaari- ja energiatalous, tilaajan saavuttamat edut ja putkiremontin tekninen ja taloudellinen onnistuminen sekä virheetön luovutus.

Vuoden 2022 kilpailun pääteema on tulevaisuussuuntautuneisuus, jotka liittyvät parannuksiin kiinteistön energiatehokkuudessa tai varauksiin tuleville energian säästöpotentiaaleille sekä kyberturvallisuustoimenpiteiden huomioimiseen.

3      Osallistuminen ja ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan vuonna 2022 aikavälillä 1.1.2022 – 30.5.2022.

Taloyhtiö voi ilmoittaa kilpailuun putki/linjasaneerauksen, joka on päättynyt aikavälillä 1.11.2019 – 30.11.2021 ja siirtynyt takuuajalle.

Taloyhtiön suostumuksella ilmoittaja voi olla taloyhtiön urakoitsija, suunnittelija tai projektin johtaja.

4      Voittajan valinta

Kilpailutoimikunnan nimeämä tuomaristo valitsee voittajan. Tuomaristo voi myös valita useampia voittajia, myöntää kunniamainintoja tai jättää voittajan valitsematta.

5      Tiedottaminen ja tulosten julkistaminen

Kilpailun järjestäjät tiedottavat ilmoittautumisesta ja kilpailusta omien tiedotuskanaviensa kautta. Tulokset julkistetaan lokakuussa 2022 Finnbuild-messuilla ja järjestäjien kotisivuilla. Voittaja saa taloyhtiön julkisivuun kiinnitettävän kunniakilven tunnustukseksi onnistuneesta putki/linjasaneerauksesta tai kunniamaininnan siitä. Lisäksi kilpailussa palkitut voivat käyttää viestinnässään termiä ’As Oy ABC palkittu vuoden XYZ putki/linjasaneerauskilpailussa’ tai ’vuoden putki/linjasaneerauskilpailun voittaja XYZ As Oy ABC’, jossa ABC on osallistuneen taloyhtiön nimi ja XYZ on kilpailuvuosi. Kilpailun nimi ja logo ovat järjestäjien omaisuutta. Kilpailun logoa ei saa käyttää kuin järjestäjä.

https://akha.fi/vuoden-putkiremontti-linjasaneeraus/

 

Leo Tolvaselle Suuri ansiomerkki

Keski-Suomen LVI-yhdistys KeSuLVIn 60-vuotisjuhlassa myönnettiin Leo Tolvaselle, KeSuLVIn puheenjohtajalle Suuri ansiomerkki ansiokkaasta työstään Suomen LVI-liiton ja paikallisyhdistyksensä hyväksi.

Leo Tolvanen vastasi yhdessä tiiminsä kanssa yhdistyksensä upeista 60-vuotisjuhlista Jyväskylässä. Näyttää, että kaikki alkaa olla valmista juhlaa varten.

Suomen LVI-liiton säännöissä tästä huomionosoituksesta kerrotaan:

Kohta 5: Poikkeuksellisin suurista ansioista SuLVIn ja sen jäsenyhdistyksen toiminnassa voi hallitus myöntää korkeimpana tunnustuksena Suuren ansiomerkin, joka on tehty kultaisesta ansiomerkistä sijoittamalla kultainen seppele sen ympärille. Suuren ansiomerkin saaminen edellyttää aikaisemmin saatua kultaista ansiomerkkiä. Suurta ansiomerkkiä seuraa kunniakirja. Vähimmäispistemäärä 100 pistettä. Tarkennus: Vähimmäispistemäärän 100 lisäksi henkilön on oltava tunnettu erityisen ansioituneeksi alallaan ja SuLVIn ja jäsenyhdistyksen toiminnassa.

Lämpimät onnittelut, Leksa!

Vuoden 2021 LVI-yhdistys on KeLVI!

Liittokokouksessa 26.11. julkistettiin vuoden 2021 LVI-yhdistyksen voittaja: Kunniatitteli myönnettiin Keski-Uudenmaan LVI-yhdistys KeLVIlle! 

Koronasta huolimatta yhdistys on toiminut aktiivisesti. Rajoitusten puitteissa on pidetty toimintaa aktiivisena esimerkiksi petanque-kisoilla. Koulutusta ja kokoontumisia on järjestetty korona-aikana aina, kun se on ollut mahdollista ja niihin on osallistunut joka kerta n. 20-25 jäsentä.  

Jokaiseen kuukausikokoukseen on myös sisältynyt jokin koulutus, joko ulkopuolelta hankittuna tai sisäisesti järjestettynä. Toiminta on ollut vastuullista ja viestintä jäsenistön suuntaan säännöllistä.  KeLVI tukee myös alueensa ammattioppilaitosten toimintaa stipendeillä.

Kunniamaininnan vastaanotti KeLVIläisten puolesta yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Juha Nurkkala. Paljon onnea Vuoden LVI-yhdistykselle, KeLVIlle! 

Liittokokous valitsi uuden hallituksen

Suomen LVI-liiton liittovaltuusto kokoontui sääntömääräiseen liittokokoukseen Jyväskylässä 26.11.2021. Kokous valitsi uusia luottamushenkilöitä hallitukseen.

Liiton puheenjohtajana seuraavalla kaksivuotiskaudella  (2022-2023) jatkaa Tapio Kanerva. Varapuheenjohtajina Risto Kosonen ja Jarmo Kuitunen.

Liiton hallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtaja Mikko Liljeberg, Marko Haavisto ja Ari Hyvärinen. Erovuoroisten tilalle valittiin Terho Niemi, Jere Rantasalo ja Esa Haavisto. Hallituksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden toimii Erkki Råman ja varapuheenjohtajana Johanna Satumäki.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Liljeberg luovutti kapulan vuoden alusta tehtävässään aloittavalle Erkki Råmanille.

Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat tai valittiin uudelleen: Juha Nurkkala, Harri Hahkala, Jorma Kauppinen ja Veli-Pekka Kotikumpu.

Uudet varajäsenet hallituksessa ovat: Jani Heikkilä, Petteri Niemi, Seppo Lakka ja Petteri Virranta. Varajäseninä jatkavat Jaakko Puputti, Janne Järlström, Sanna Kiviaho, Jussi Kuusela sekä Sasu Karkiainen.

Hallituksen uusien jäsenten ja varajäsenten terveiset löytyvät liittokokoussivustolta vaalivaliokunnan esityksen lopusta.

Kokous ja sen päätökset olivat esityslistan mukaisia. Kokouksessa käsitelllyt asiat liitteineen löytyvät liittokokoussivustolta.

TateRYLin uudistus Online-koulutussarja tulossa

TateRYLin uudistus Online-koulutussarja tulossa – ilmoittaudu ja varaa aika jo nyt kalenteristasi!

Uusittu TateRYL julkaistaan marraskuussa 2021 verkkopalveluna. Järjestämme TateRYListä online-koulutussarjan, jossa pureudumme uudistetun TateRYLin keskeiseen sisältöön ja opastamme RYL-verkkopalvelun käytöön. TateRYLiä ei tulla julkaisemaan kirjana. Online-koulutus I on hyödyllinen jokaiselle talotekniikan tilaamisen, rakennuttamisen, suunnittelun, urakoinnin ja valvonnan parissa työskentelevälle. Seuraavat koulutukset on jaettu talotekniikan osa-alueiden mukaan.

 • Koulutus I: pe 26.11.2021 klo 8.50 – 10.50 Uusi TateRYL, Talotekniset järjestelmät, yhteinen osa Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus II: pe 3.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus III: ke 8.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Vesi- ja viemärijärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus IV: to 16.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Ilmastointijärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus V: pe 17.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Rakennusautomaatio Ilmoittaudu tästä »

Jokaiseen tilaisuuteen osallistuminen edellyttää oman ilmoittautumisen, jotta saamme lähetettyä tilaisuudesta kalenteriisi kalenterivarauksen. Viimeinen ilmoittautumispäivä kunkin tilaisuuden edellinen päivä klo 12.00.

Osallistumisen hinta: 60 EUR + alv / osallistuja / online-tilaisuus. Tarjoamme SuLVI ry:n, SKOLin, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n (Talteka), RAKLIn, Rakennusteollisuus RT:n ja RIAn jäsenille jäsenalennuksen -20 % ja tilaisuuden hintaan 48 EUR + alv, ilmoittautumisen yhteydessä kirjoita lisätietokenttään järjestön nimi, johon kuulut. Mikäli osallistujia on useampi kuin 4 niin kysy ryhmäalennusta. Peruuttamatta jätetyistä poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi esteen sattuessa. Tilaisuudesta tehdään tallenne ja kaikki ko. tilaisuuteen ilmoittautuneet saavat sen käyttöönsä – jos koulutuspäivä osuu huonoon ajankohtaan, voit katsoa tallenteen itselle sopivana ajankohtana.

Katso tarkemmat tiedot tästä

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Lisätietoja: Jaana Matilainen, gsm 040 5080 985, jaana.matilainen@rakennustieto.fi

Swegon WISE palkittiin Vuoden energiaratkaisuna Rakennusten energiaseminaarissa

Tiedote 9.11.2021

Rakennusten energiaseminaari 2021 järjestettiin Finlandia-talossa 9.11.2021. FINVACin järjestämässä seminaarissa palkittiin tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden energiaratkaisu. Hyvien ehdotusten joukosta voittajaksi valikoitui Ab Swegon Oy:n Swegon WISE
-huoneolosuhteiden kokonaishallintajärjestelmä.

Rakennusten energiaseminaarin näyttelyyn osallistuneilla yrityksillä ja yhteisöillä oli tänä vuonna mahdollisuus osallistua Vuoden energiaratkaisu -kilpailuun. Kilpailussa etsittiin ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen. Ratkaisun tulee olla sovellettavissa uudis- tai korjausrakentamisessa, ja sen tulee olla pilotointi- tai kaupallistamisvaiheessa.

– Vuoden energiaratkaisun valinnassa painotettiin edellä mainittujen kriteerien lisäksi ratkaisun innovatiivisuutta sekä skaalautuvuutta. Saimmekin arvioitavaksemme hyvätasoisia, mielenkiintoisia ja keskenään erilaisia ratkaisuja eri aihealueista, kertoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Risto Kosonen.

 

Swegon WISE huoneolosuhteiden hallintaan

Vuoden energiaratkaisuksi valittu Swegon WISE on Ab Swegon Oy:n huoneolosuhteiden kokonaishallintajärjestelmä, jonka avulla sisäilmasto saadaan säädettyä halutulle tasolle aina pienistä päiväkodeista isoihin kampuksiin tai toimistohotelleihin.

WISEssä yhdistyvät sisäilman laadun optimointi, energiatehokkuus sekä toimiva kokonaisuus.

Swegon WISE sisältää ilmamääräsäätimet antureineen ja ohjauksineen, huoneen lämpöolosuhdesäätöautomatiikan sekä em. toimintoihin tarvittavan tiedonsiirron toimintavalmiina langattomana ratkaisuna. WISE korvaa perinteiset IMS-laitteet, huoneanturit ja huonesäätimet ohjelmointeineen sekä niihin liittyvän perinteisen väylätiedonsiirron sekä käyttöliittymän. Ilmamääräsäätöihin ja huoneolosuhdesäätöihin ei tarvita lainkaan perinteistä automaatiourakointia.

WISEssä kanaviston staattisen paineen optimointi on vakiotoiminto, ja sillä voidaan saavuttaa n. 15 %:n lisäenergiansäästöt iv-koneella tavalliseen ilmavirtasäätöön verrattuna. Lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon toimintaa voidaan optimoida huonetasolla, jolloin päällekkäisyyksien karsimisella saadaan lisää energiansäästöä. Kaikki energiansäästöön tähtäävät säädöt tehdään aina sisäilmaolosuhteet huomioiden. Järjestelmä tarjoaa reaaliaikaisesti kattavat tiedot sisäilmaolosuhteista, ja siinä on valmius mitata sisäolosuhteita VOC-, CO2-, lämpötila- ja kosteusmittauksin.

Rakennuttajan kannalta WISE tarjoaa kustannustehokkaamman ratkaisun: järjestelmän kustannukset ovat jopa alhaisemmat kuin perinteisissä ratkaisuissa, koska työmäärä vähenee ohjelmointi- ja asennustyön vähentyessä.

Kilpailun tuomaristo kiittelee Swegonin ratkaisua sen tarjoamasta uutuusarvosta, konkreettisuudesta ja siitä, että se on helppo tuotteistaa. WISE tarjoaa huoneolosuhteiden hallintaan kokonaisjärjestelmän, jollaista vastaavaa ei markkinoilla juuri ole. WISE on toimintavalmis tuote, joka korvaa useita laitteita ja toimintoja. Se myös tarjoaa ison potentiaalin energiansäästöön paineoptimoinnin myötä.

-Hienoa, että tällainen kilpailu järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. Energiatehokkuuden kannalta tarvitaan monia eri ratkaisuja, ja kilpailuehdotuksetkin vaihtelivat tuotteista järjestelmätason ratkaisuihin saakka. Uusia, innovatiivisia tuotteita ja konsepteja tarvitaan unohtamatta olemassa olevien tuotteiden kehittämistä entistä energiatehokkaammiksi, toteaa tuomariston jäsen Maarit Haakana.

-Järjestelmämme on pitkän kehitystyön tulos. Vuoden 2017 pilotoinnin jälkeen sitä on koko ajan päivitetty ja kehitetty paremmaksi ja paremmaksi. Järjestelmässämme olennaista on kokonaisuuden hallinta – ovathan rakennuksetkin kokonaisuuksia. Kaikkien osa-alueiden pitää toimia, jotta kokonaisuus voi toimia, ja se vaatii monipuolista osaamista, toteavat järjestelmäasiantuntijat Hannu Lindroos ja Jari Niemi

FINVAC ry onnittelee Ab Swegon Oy:tä Vuoden energiaratkaisusta 2021!
Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Risto Kosonen, Aalto-yliopisto (pj.), Maarit Haakana, ympäristöministeriö, Päivi Laitila, Motiva, Mikko Somersalmi, RAKLI ry, Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus RT ry, ja Mervi Ahola, Sisäilmayhdistys (sihteeri).

 

Lisätietoja:

Risto Kosonen, tuomariston puheenjohtaja
040-5027484, risto.kosonen@aalto.fi

Mervi Ahola, tuomariston sihteeri
050-5848442, mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi