Leo Tolvaselle Suuri ansiomerkki

Keski-Suomen LVI-yhdistys KeSuLVIn 60-vuotisjuhlassa myönnettiin Leo Tolvaselle, KeSuLVIn puheenjohtajalle Suuri ansiomerkki ansiokkaasta työstään Suomen LVI-liiton ja paikallisyhdistyksensä hyväksi.

Leo Tolvanen vastasi yhdessä tiiminsä kanssa yhdistyksensä upeista 60-vuotisjuhlista Jyväskylässä. Näyttää, että kaikki alkaa olla valmista juhlaa varten.

Suomen LVI-liiton säännöissä tästä huomionosoituksesta kerrotaan:

Kohta 5: Poikkeuksellisin suurista ansioista SuLVIn ja sen jäsenyhdistyksen toiminnassa voi hallitus myöntää korkeimpana tunnustuksena Suuren ansiomerkin, joka on tehty kultaisesta ansiomerkistä sijoittamalla kultainen seppele sen ympärille. Suuren ansiomerkin saaminen edellyttää aikaisemmin saatua kultaista ansiomerkkiä. Suurta ansiomerkkiä seuraa kunniakirja. Vähimmäispistemäärä 100 pistettä. Tarkennus: Vähimmäispistemäärän 100 lisäksi henkilön on oltava tunnettu erityisen ansioituneeksi alallaan ja SuLVIn ja jäsenyhdistyksen toiminnassa.

Lämpimät onnittelut, Leksa!

Vuoden 2021 LVI-yhdistys on KeLVI!

Liittokokouksessa 26.11. julkistettiin vuoden 2021 LVI-yhdistyksen voittaja: Kunniatitteli myönnettiin Keski-Uudenmaan LVI-yhdistys KeLVIlle! 

Koronasta huolimatta yhdistys on toiminut aktiivisesti. Rajoitusten puitteissa on pidetty toimintaa aktiivisena esimerkiksi petanque-kisoilla. Koulutusta ja kokoontumisia on järjestetty korona-aikana aina, kun se on ollut mahdollista ja niihin on osallistunut joka kerta n. 20-25 jäsentä.  

Jokaiseen kuukausikokoukseen on myös sisältynyt jokin koulutus, joko ulkopuolelta hankittuna tai sisäisesti järjestettynä. Toiminta on ollut vastuullista ja viestintä jäsenistön suuntaan säännöllistä.  KeLVI tukee myös alueensa ammattioppilaitosten toimintaa stipendeillä.

Kunniamaininnan vastaanotti KeLVIläisten puolesta yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Juha Nurkkala. Paljon onnea Vuoden LVI-yhdistykselle, KeLVIlle! 

Liittokokous valitsi uuden hallituksen

Suomen LVI-liiton liittovaltuusto kokoontui sääntömääräiseen liittokokoukseen Jyväskylässä 26.11.2021. Kokous valitsi uusia luottamushenkilöitä hallitukseen.

Liiton puheenjohtajana seuraavalla kaksivuotiskaudella  (2022-2023) jatkaa Tapio Kanerva. Varapuheenjohtajina Risto Kosonen ja Jarmo Kuitunen.

Liiton hallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtaja Mikko Liljeberg, Marko Haavisto ja Ari Hyvärinen. Erovuoroisten tilalle valittiin Terho Niemi, Jere Rantasalo ja Esa Haavisto. Hallituksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden toimii Erkki Råman ja varapuheenjohtajana Johanna Satumäki.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Liljeberg luovutti kapulan vuoden alusta tehtävässään aloittavalle Erkki Råmanille.

Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat tai valittiin uudelleen: Juha Nurkkala, Harri Hahkala, Jorma Kauppinen ja Veli-Pekka Kotikumpu.

Uudet varajäsenet hallituksessa ovat: Jani Heikkilä, Petteri Niemi, Seppo Lakka ja Petteri Virranta. Varajäseninä jatkavat Jaakko Puputti, Janne Järlström, Sanna Kiviaho, Jussi Kuusela sekä Sasu Karkiainen.

Hallituksen uusien jäsenten ja varajäsenten terveiset löytyvät liittokokoussivustolta vaalivaliokunnan esityksen lopusta.

Kokous ja sen päätökset olivat esityslistan mukaisia. Kokouksessa käsitelllyt asiat liitteineen löytyvät liittokokoussivustolta.

TateRYLin uudistus Online-koulutussarja tulossa

TateRYLin uudistus Online-koulutussarja tulossa – ilmoittaudu ja varaa aika jo nyt kalenteristasi!

Uusittu TateRYL julkaistaan marraskuussa 2021 verkkopalveluna. Järjestämme TateRYListä online-koulutussarjan, jossa pureudumme uudistetun TateRYLin keskeiseen sisältöön ja opastamme RYL-verkkopalvelun käytöön. TateRYLiä ei tulla julkaisemaan kirjana. Online-koulutus I on hyödyllinen jokaiselle talotekniikan tilaamisen, rakennuttamisen, suunnittelun, urakoinnin ja valvonnan parissa työskentelevälle. Seuraavat koulutukset on jaettu talotekniikan osa-alueiden mukaan.

 • Koulutus I: pe 26.11.2021 klo 8.50 – 10.50 Uusi TateRYL, Talotekniset järjestelmät, yhteinen osa Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus II: pe 3.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus III: ke 8.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Vesi- ja viemärijärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus IV: to 16.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Ilmastointijärjestelmät Ilmoittaudu tästä »
 • Koulutus V: pe 17.12.2021 klo 8.50 – 10.00 Uusi TateRYL, Rakennusautomaatio Ilmoittaudu tästä »

Jokaiseen tilaisuuteen osallistuminen edellyttää oman ilmoittautumisen, jotta saamme lähetettyä tilaisuudesta kalenteriisi kalenterivarauksen. Viimeinen ilmoittautumispäivä kunkin tilaisuuden edellinen päivä klo 12.00.

Osallistumisen hinta: 60 EUR + alv / osallistuja / online-tilaisuus. Tarjoamme SuLVI ry:n, SKOLin, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n, Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:n (Talteka), RAKLIn, Rakennusteollisuus RT:n ja RIAn jäsenille jäsenalennuksen -20 % ja tilaisuuden hintaan 48 EUR + alv, ilmoittautumisen yhteydessä kirjoita lisätietokenttään järjestön nimi, johon kuulut. Mikäli osallistujia on useampi kuin 4 niin kysy ryhmäalennusta. Peruuttamatta jätetyistä poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi esteen sattuessa. Tilaisuudesta tehdään tallenne ja kaikki ko. tilaisuuteen ilmoittautuneet saavat sen käyttöönsä – jos koulutuspäivä osuu huonoon ajankohtaan, voit katsoa tallenteen itselle sopivana ajankohtana.

Katso tarkemmat tiedot tästä

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Lisätietoja: Jaana Matilainen, gsm 040 5080 985, jaana.matilainen@rakennustieto.fi

Swegon WISE palkittiin Vuoden energiaratkaisuna Rakennusten energiaseminaarissa

Tiedote 9.11.2021

Rakennusten energiaseminaari 2021 järjestettiin Finlandia-talossa 9.11.2021. FINVACin järjestämässä seminaarissa palkittiin tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden energiaratkaisu. Hyvien ehdotusten joukosta voittajaksi valikoitui Ab Swegon Oy:n Swegon WISE
-huoneolosuhteiden kokonaishallintajärjestelmä.

Rakennusten energiaseminaarin näyttelyyn osallistuneilla yrityksillä ja yhteisöillä oli tänä vuonna mahdollisuus osallistua Vuoden energiaratkaisu -kilpailuun. Kilpailussa etsittiin ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen. Ratkaisun tulee olla sovellettavissa uudis- tai korjausrakentamisessa, ja sen tulee olla pilotointi- tai kaupallistamisvaiheessa.

– Vuoden energiaratkaisun valinnassa painotettiin edellä mainittujen kriteerien lisäksi ratkaisun innovatiivisuutta sekä skaalautuvuutta. Saimmekin arvioitavaksemme hyvätasoisia, mielenkiintoisia ja keskenään erilaisia ratkaisuja eri aihealueista, kertoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Risto Kosonen.

 

Swegon WISE huoneolosuhteiden hallintaan

Vuoden energiaratkaisuksi valittu Swegon WISE on Ab Swegon Oy:n huoneolosuhteiden kokonaishallintajärjestelmä, jonka avulla sisäilmasto saadaan säädettyä halutulle tasolle aina pienistä päiväkodeista isoihin kampuksiin tai toimistohotelleihin.

WISEssä yhdistyvät sisäilman laadun optimointi, energiatehokkuus sekä toimiva kokonaisuus.

Swegon WISE sisältää ilmamääräsäätimet antureineen ja ohjauksineen, huoneen lämpöolosuhdesäätöautomatiikan sekä em. toimintoihin tarvittavan tiedonsiirron toimintavalmiina langattomana ratkaisuna. WISE korvaa perinteiset IMS-laitteet, huoneanturit ja huonesäätimet ohjelmointeineen sekä niihin liittyvän perinteisen väylätiedonsiirron sekä käyttöliittymän. Ilmamääräsäätöihin ja huoneolosuhdesäätöihin ei tarvita lainkaan perinteistä automaatiourakointia.

WISEssä kanaviston staattisen paineen optimointi on vakiotoiminto, ja sillä voidaan saavuttaa n. 15 %:n lisäenergiansäästöt iv-koneella tavalliseen ilmavirtasäätöön verrattuna. Lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon toimintaa voidaan optimoida huonetasolla, jolloin päällekkäisyyksien karsimisella saadaan lisää energiansäästöä. Kaikki energiansäästöön tähtäävät säädöt tehdään aina sisäilmaolosuhteet huomioiden. Järjestelmä tarjoaa reaaliaikaisesti kattavat tiedot sisäilmaolosuhteista, ja siinä on valmius mitata sisäolosuhteita VOC-, CO2-, lämpötila- ja kosteusmittauksin.

Rakennuttajan kannalta WISE tarjoaa kustannustehokkaamman ratkaisun: järjestelmän kustannukset ovat jopa alhaisemmat kuin perinteisissä ratkaisuissa, koska työmäärä vähenee ohjelmointi- ja asennustyön vähentyessä.

Kilpailun tuomaristo kiittelee Swegonin ratkaisua sen tarjoamasta uutuusarvosta, konkreettisuudesta ja siitä, että se on helppo tuotteistaa. WISE tarjoaa huoneolosuhteiden hallintaan kokonaisjärjestelmän, jollaista vastaavaa ei markkinoilla juuri ole. WISE on toimintavalmis tuote, joka korvaa useita laitteita ja toimintoja. Se myös tarjoaa ison potentiaalin energiansäästöön paineoptimoinnin myötä.

-Hienoa, että tällainen kilpailu järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. Energiatehokkuuden kannalta tarvitaan monia eri ratkaisuja, ja kilpailuehdotuksetkin vaihtelivat tuotteista järjestelmätason ratkaisuihin saakka. Uusia, innovatiivisia tuotteita ja konsepteja tarvitaan unohtamatta olemassa olevien tuotteiden kehittämistä entistä energiatehokkaammiksi, toteaa tuomariston jäsen Maarit Haakana.

-Järjestelmämme on pitkän kehitystyön tulos. Vuoden 2017 pilotoinnin jälkeen sitä on koko ajan päivitetty ja kehitetty paremmaksi ja paremmaksi. Järjestelmässämme olennaista on kokonaisuuden hallinta – ovathan rakennuksetkin kokonaisuuksia. Kaikkien osa-alueiden pitää toimia, jotta kokonaisuus voi toimia, ja se vaatii monipuolista osaamista, toteavat järjestelmäasiantuntijat Hannu Lindroos ja Jari Niemi

FINVAC ry onnittelee Ab Swegon Oy:tä Vuoden energiaratkaisusta 2021!
Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Risto Kosonen, Aalto-yliopisto (pj.), Maarit Haakana, ympäristöministeriö, Päivi Laitila, Motiva, Mikko Somersalmi, RAKLI ry, Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus RT ry, ja Mervi Ahola, Sisäilmayhdistys (sihteeri).

 

Lisätietoja:

Risto Kosonen, tuomariston puheenjohtaja
040-5027484, risto.kosonen@aalto.fi

Mervi Ahola, tuomariston sihteeri
050-5848442, mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi

 

Kiinteistöt talvikuntoon pakkaskautta odotellessa – lämmitysverkoston toiminta kannattaa tarkistaa ennen pakkasia

Ennen kunnon pakkasia kannattaa lämmitysjärjestelmän toiminta tarkastaa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Hyväkuntoinen ja oikein säädetty lämmitysjärjestelmä toimii tehokkaasti – ja pitää myös lämmityskustannukset aisoissa.

Hyödynnä kiinteistön automaatio- ja seurantajärjestelmiä ja tarkista, että asetukset ja säädöt ovat kohdallaan talven lämmityskauden alkaessa. Kiinteistöhuollon kannattaa tarkistaa laitteiden toiminta ja säädöt ja tilata tarvittaessa laitehuolto paikalle, jotta kaikki on toimintakunnossa pakkasten tullessa.

“Kiinteistön energiankulutusta ja järjestelmien toimintaa kannattaa säännönmukaisesti seurata pitkin vuotta, ei vain näin lämmityskauden alussa. Seurannassa automaatio on hyvä työkalu. Ennakoimalla ja reagoimalla reippaasti ongelmatilanteisiin vältetään turhaa energiankulutusta ja rahanmenoa”, painottaa johtava asiantuntija Harri Heinaro Motiva Oy:sta.

Rakennusautomaation toiminta on myös hyvä varmentaa säännöllisillä tarkastuksilla. Historiatoimintojen avulla tarkistetaan, että järjestelmät ovat todella toimineet niille asetettujen aikataulujen mukaisesti.

”Systemaattinen kiinteistöjen energiatehokkuuden läpikäynti on erittäin hyödyllistä lämmityskauden alkaessa. Tarkistuslistat tuovat tähän tärkeän apuvälineen. Energiatehokkuuden kannalta jatkuvaa työtä on lisäksi varmistaa, että kiinteistöjen järjestelmien toiminta-ajat vastaavat käyttöä sekä hallintajärjestelmien että todellisten käyntiaikojen tasalla”, muistuttaa tekninen johtaja Mikko Somersalmi RAKLI ry:stä.

Tarkista nämä:

 • Lämmitysverkoston paisunnan toiminta ja painetasot.
 • Tarkista kesäsulut: nyt ne pitää viimeistään avata.
 • Seuraa sisälämpötiloja lämmityskauden aikana ja selvitä lämpötilaerojen syyt. Jos koko kiinteistössä on kylmää, säädä lämmityksen säätökäyrää. Jos vain yksittäisissä tiloissa on ongelmia, selvitä syy tarkemmin. Syynä voi olla tuloilman liian alhainen lämpötila, lämmitysverkoston epätasapaino tai rakenteellinen ongelma (esimerkiksi vuotava ikkuna tms.).
 • Mahdollisten huonesäätimien asetusarvot on hyvä tarkistaa lämmityskauden alussa, jotta niiden asetukset vastaavat lämmitystarvetta, ja jotta tilaa ei lämmitetä ja jäähdytetä samanaikaisesti.
 • Tarkista ilmanvaihdon oikeat tuloilmalämpötilat. Ajankohtaista tietoa on muun muassaKuntien sisäilmaverkoston suosituksissa.
 • Ilmanvaihdon lämmöntalteenoton toiminta kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti.
 • Muista tarkistaa myös ilmanvaihdon toiminta. Ilmanvaihdon ja lämmityksen on toimittava yhteen, joten myös ilmanvaihdon toiminta kannattaa tarkistaa. Erityisen tärkeää on, ettei viilennetä ja lämmitetä samaan aikaan – kesän jälkeen asetukset on hyvä tarkistaa.

Lisätietoja:

Motiva Oy
johtava asiantuntija Harri Heinaro
puh. 050 913 3679
harri.heinaro@motiva.fi

RAKLI ry
tekninen johtaja Mikko Somersalmi
puh. 040 720 7645
mikko.somersalmi@rakli.fi


Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa.

Talotekniikan viestintäfoorumi

Asuminen on mukavaa, kun ilmanvaihto toimii

Huomaamattomasti mutta luotettavasti toimiva ilmanvaihto on asukkaiden näkökulmasta miellyttävä. Hyvä ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan. Asuntokohtainen ilmanvaihdon säätömahdollisuus tuo myös kustannussäästöjä.

“Asukkaiden määrä asunnossa voi vaihdella vaikkapa vuorokauden tai vuodenajan mukaan. Ilmanvaihdolle vaihteleva henkilökuormitus tuo erilaisia asuntokohtaisia vaatimuksia. Ihmisten yhä yksilöllisempi elämänrytmi ja vakioaikataulun mukaan toimiva ilmanvaihto eivät ole paras yhdistelmä. Huoneistokohtainen, parhaimmassa tapauksessa kosteus- ja hiilidioksidianturein varustettu ilmanvaihto taas pystyy vastaamaan asukkaiden vaihteleviin tarpeisiin”, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.

Ilmanvaihto vaatii huolto- ja säätötoimia

Ilmanvaihtoa on säädettävä vuodenaikojen vaihtelun mukaisesti. Kuuman kesän ja kylmän talven asetukset eivät voi olla samat. Lisäksi erilaisilla ilmanvaihtojärjestelmillä säätö- ja huoltotoimet ovat erilaisia, ja ne voi tarkistaa ilmanvaihtojärjestelmän käyttöohjeesta.

Painovoimaisessa ilmanvaihdossa ja koneellisella poistolla täydennetyissä ratkaisuissa pärjätään säätämällä tulo- ja korvausilmaventtiileitä vuodenajan tarpeiden mukaisesti. Jos venttiileissä on käytössä suodattimia, niin nekin on puhdistettava tai vaihdettava säännöllisesti. Sen sijaan poistoilmaventtiilien asetusta ei saa muuttaa koneellisen poiston ratkaisuissa, mutta venttiilien puhdistus on silti tarpeen. Kokonaan koneellisissa ratkaisuissa ei saa muutella tulo- eikä poistoilmaventtiileiden asetuksia, mutta venttiilien ja suodattimien puhdistuksesta on huolehdittava.

“Kausityöt ilmanvaihdon eri ratkaisuissa ovat erilaisia, ja siksi erityisesti taloyhtiöissä on tärkeää, että asukkaita säännöllisesti muistutetaan ilmanvaihdon oikeasta käytöstä ja siitä, mitkä huollot ovat asukkaan tehtävissä”, Suur-Uski painottaa.

Motiva on työstänyt ohjeet sekä huoltotoimiin että asukastiedotteisiin.

Ilmanvaihdon uudistaminen tuo monia hyötyjä

Ilmanvaihtojärjestelmän hyvä ylläpito ja uudistaminen on usein asukkaiden kannalta investointi asumisviihtyvyyteen ja -terveyteen. Samalla kuitataan hyödyt asumisen energiatehokkuuteen ja energiakuluihin. Aikansa eläneen ilmanvaihtoratkaisun päivittäminen on kannattavaa sekä sisäilman laadun että kustannusten kannalta.

“Liian monessa asunnossa on tässä puutteita, ja korvausilmaa tulee rakenteiden tai postiluukun kautta. Jokaisen kannattaa kotonaan katsoa, mistä ilmaa tulee ja mistä sitä poistuu. Ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa hengitämme”, muistuttaa Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Ahola.

Modernit tarpeenmukaiset ilmanvaihtoratkaisut säästävät merkittävästi energiaa ja tarjoavat usein mukavimmat olosuhteet asumiseen. Koneellisen poistoilmanvaihdon kohteissa investointi ilmanvaihdon lämmöntalteenottoon tuo säästöjä energiakuluihin ja usein myös asuinmukavuus paranee, kun ilmanvaihto tulee säädettyä kuntoon ja siirtyy entistä tarkempaan seurantaan.

“Nykyaikainen tarpeenmukainen ilmanvaihto tuottaa puhtaan ja terveellisen sisäilman asukkaan asumisen rytmin mukaan sinne, missä sitä tarvitaan ja laskee tehoa silloin, kun ilmanvaihtoon on vähäisempi tarve”, toteaa johtaja Juhani Hyvärinen Taltekasta.

Lämmöntalteenotolla varustetussa ilmanvaihdossa voi olla myös uudistamisen paikka, jos laitteisto on palvellut ja vuosikymmeniä. Uudet laitteet tarjoavat sekä parempaa hyötysuhdetta lämmöntalteenotossa että parempia säätöominaisuuksia. Lisäksi säästetään puhaltimien sähkönkulutuksessa, tuloilman lämmityksessä ja parannetaan asumisen energiatehokkuutta.

Ilmanvaihdon merkitys asumisen viihtyvyyteen ja osana talon lämmitysjärjestelmän kokonaisuutta jää usein liian vähälle huomiolle. Asuntoyhteisön hallituksen ja omakotitalon omistajan pitää arvioida, onko ilmanvaihtoratkaisu ajan tasalla ja asumisen tarpeiden mukainen vai seuraava uudistamisen kohde.

Lisätietoa järjestelmäkohtaisista ohjeista ja asukastiedotemallit:

Ilmanvaihdon huoltotoimenpiteet

Asukastiedotemallit:
Energiaeksperttitoiminta

Lue lisää ilmanvaihdosta Sisäilmayhdistyksen sivuilta:
Hyvin toimiva ilmanvaihto ylläpitää hyvää sisäilman laatua

Lue lisää ilmanvaihdon korjausratkaisuista Talotekniikkainfo-sivuilta:
Ilmanvaihdon korjausratkaisuja

Lisätietoja:

Motiva Oy
asiantuntija Päivi Suur-Uski
puh. 044 300 1369
paivi.suur-uski@motiva.fi

Motiva Oy
asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell
puh. 0400 464 787
kirsi-maaria.forssell@motiva.fi

Sisäilmayhdistys ry
toiminnanjohtaja Mervi Ahola
puh. 050 584 8442
mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi

Talteka
johtaja Juhani Hyvärinen
puh. 040 745 7907
juhani.hyvarinen@talteka.fi


Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa.

Talotekniikan viestintäfoorumi

Uudet jäsensivut käyttöön

Uudet jäsensivut käyttöön

Kirjautumisinfoja uusille jäsensivuille lähetetään parhaillaan jäsenistöllemme henkilökohtaisiin sähköposteihin syksyn 2021 aikana. Mikäli et ole saanut sähköpostia, varmistathan sulvi@sulvi.fi -osoitteesta, että meillä on ajan tasalla olevat yhteystiedot. Jäsensivuilla pääset päivittämään perusyhteystietosi kätevästi ja pystyt ilmoittamaan myös muita muuttuneita tietoja, esim. työpaikka- tai opiskelutietoja erillisellä lomakkeella sekä tarkastelemaan esimerkiksi omia laskujasi.

Jos sait jo oman tunnuksesi, voit kirjautua katsomaan tietojasi tästä!

Syksyn 2021 tapahtumatiedote

 

 

Liittokokous 26.11.2021

LVI-liiton päätösvaltaa käyttää vuosittain järjestettävä liittokokous, joka kokoontuu seuraavan kerran Jyväskylässä, Scandic Hotel Laajavuoressa 26.11.2021. Lähetämme henkilökohtaisen kutsun liittokokousedustajille, liiton puheenjohtajille ja hallitukselle.

KeSuLVIn 60-vuotisjuhla 26.11.2021

Keski-Suomen LVI-liitto KeSuLVIn 60-vuotisjuhlaa vietetään 26.11.2021 klo 18 Scandic Hotel Laajavuoressa, Jyväskylässä. Illalliskortin hinta 97 € / henkilö. Juhlaillallisen pääruoaksi on valittavissa liha-, kala- tai kasvisvaihtoehto. Pääruoan valinta ilmoitetaan ilmoittautumislomakkeen täytön yhteydessä. Juhlaan ilmoittautuminen tapahtuu SuLVIn kutsun ohjeiden mukaisesti 5.11.2021 mennessä: sulvi.fi/liittokokous. Lisätietoja: sulvi@sulvi.fi / Minna Tirkkonen 050 535 5671. Tehdään yhdessä terveysturvallinen tapahtuma. Edellytämme juhlavierailtamme kahta koronarokotusta, sairastettua koronaa tai tuoretta negatiivistä testiä. Koronatodistuksia emme tarkasta vaan luotamme vieraiden vastuullisuuteen.

 

Menneet tapahtumat:

Rakennusten energiaseminaari 9.11.2021

Rakennusten energiaseminaari järjestettiin Finlandia-talolla 9.11.2021. Tapahtumassa oli hieno ohjelma, huippupuhujat ja mielenkiintoinen näyttely. Lue lisää!

Suunnittelijapäivät 2021

SuLVIn Suunnittelijapäivät 2021 järjestettiin verkkototeutuksena 22.9. klo 14. Teamsissä. Tapahtuma oli maksuton ja sinne saimme n. 120 osanottajaa. Lue lisää. 

Seuraava Suunnittelijapäivä järjestetään livenä 22.9.2022.

SuLVIn vuosijuhla

SuLVIn vuosijuhla siirtyy vietettäväksi turvallisempaan ajankohtaan, eli sitä ei järjestetty 22.9. Haluamme viettää  juhlia niin, niin, että kaikilla on mahdollisuus olla rennosti, nauttia ja juhlia ilman etäisyyksiä ja terveysriskejä. Vietämme vuosijuhlaa kunnon kekkereillä sitten, kun se on turvallista! Ajankohdasta tiedotetaan heti, kun se tarkentuu.

Rakennusten energiaseminaari Finlandia-talossa 9.11.2021 – Ilmoittautuminen avattu

Rakennusten energiaseminaari 2021

tiistaina 9.11.2021 Finlandia-talossa.

Rakennusten energiaseminaari tullaan järjestämään jo kuudennen kerran.

Ilmoittautuminen on käynnissä!

Tuttuun tapaan seminaarin yhteydessä järjestetään myös näyttely. Näyttelyn myynti on hyvässä vauhdissa, noin puolet paikoista on jo varattu. Nyt kannattaa siis varata paikka heti.  Tietoa näyttelystä ja varauskaavakkeen löydät >> täältä

Seminaari ja näyttely keräävät perinteisesti reilut 500 alan ammattilaista, tästä kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme.

Luvassa taas mielenkiintoiset aiheet ja hyvät puhujat. Kurkista ennakkoon alustavaan ohjelmaan >> täältä!

Uutta: Vuoden energiaratkaisu- kilpailu
Rakennusten energiaseminaarissa palkitaan tänä vuonna ensimmäisen kerran Vuoden energiaratkaisu. >> Lue lisää

Tutustu tarkemmin seminaariin FINVAC:n sivuilla!

Seminaarista sanottua

 • Todella vaikuttava kattaus esityksiä ja hyvät esittäjät.
 • Alan johtava vuotuinen tapahtuma – jatkakaa samaan malliin!
 • Seminaari oli todella hyvä, tarjosi uutta tietoa esitysten muodossa, oli hyvä tilaisuus tavata nykyisiä ja uusia yhteistyökumppaneita.

Osallistujat antoivat viime vuonna seminaarille kokonaisarvosanan 4,28 (asteikolla 1-5).

Tutustu Rakennusten energiaseminaariin 2019.