Tervetuloa yhdistystoimintaan!

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa sinua kiinnostavan asian puolesta. Voit vaikuttaa omaan alaasi ja toimia oman yhteisösi hyväksi. LVI-alan ammattilaisten verkostoitumisen kannalta yhdistysten järjestämät tapaamiset ja retket ovat tärkeitä tapahtumia. Ja yhdistyksissä tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat järjestää yhteistä tekemistä. 

Kiitos sinulle aktiivisuudestasi!

Hissipuhe siitä ketä me olemme!

Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut oman alueen ammattilaisiin ja liiton kautta tulevat tutuksi koko Suomen alan kärkitekijät.

Materiaalia jäsenhankinnan tueksi

Materiaalipankki

Tietoa nuorille ja opinto-ohjaajille: LVI-alan vetovoima-hanke

Vetovoima-hanke on LVI-alan liittojen yhteishanke alan vetovoiman vahvistamiseksi. Hankkeen kotisivu on LVI-ALA.fi.

Sivustolla voit tutustua alan opiskelijoiden ja uransa alussa oleviin talotekniikan ammattilaisiin haastatteluiden ja videoiden kautta ja se sisältää myös opinto-ohjaajille suunnattua materiaalia mm. infograafeina ja animaatioina.

Sivuston kaikki aineisto on vapaasti käytettävissä.

Materiaalia sisäiseen käyttöön

Tämä yhdistystoiminnan sivu on tarkoitettu erityisesti SuLVIn jäsenyhdistysten toimihenkilöiden käyttöön. Olemme koonneet sivulle vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua yhdistystoiminnassasi.

Ilmoita jäsenyhdistysten toimihenkilö- ja kokoustiedot verkkolomakkeella

Täytättehän lomakkeen huolellisesti Jäsenyhdistysten toimihenkilö- ja kokoustiedot -lomakkeeseen. Tiedot ovat meille tärkeitä laskutuksessa ja viestinnässä! Neuvoja saatte tarvittaessa SuLVIn toimistosta sulvi(at)sulvi.fi.

Matkalaskulomake

Matkalaskulomake (Suomen LVI-liitto SuLVIn omaan käyttöön)

Oppaita ja ohjeita yhdistyksen hallitustyöskentelyyn

Onnistunut jäsenhankinta ja pysyvyys

Vinkkejä ja tukea yhdistyksen varainhankintaan

Yhdistystoiminnan tarkoitus ei ole kerätä varoja, vaan yhdistää saman aatteen tai ammatin henkilöitä yhteen. Varoja kuitenkin täytyy kerätä, sillä toiminnasta kertyy kuluja, jotka täytyy kattaa. Hallituksen talousarvio antaa suunnan hankittaville varoille, mutta ideointi ja suunnittelu voi kuulua vaikka koko jäsenistölle.

Varainhankinta on monimuotoista: jäsenmaksut, lahjoitukset, testamentit, myyjäiset, yritysyhteistyö, kolehdit, arpajaiset ja joukkorahoitus ovat erilaisia tapoja rahoittaa yhdistyksen toimintaa. Lue lisää.

Tee tapahtuma, järjestä tilaisuus

Ulkoisia linkkejä ja hyödyllisiä vinkkejä

Tulorekisteri – yhdistykset ja säätiöt. Tulorekisteri koskee kaikenlaisia yhdistyksiä, myös yleishyödyllisiä tai rekisteröimättömiä yhdistyksiä ja säätiöitä, jotka maksavat palkkoja tai muita ansiotuloja. Kts. myös Usein kysyttyä -sivu.

Tutustu myös Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistys-sivuihin, niille on koottu paljon hyödyllistä tietoa.

Kansalaisyhteiskunta.fi -sivusto palvelee suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja niiden toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä. Sivusto antaa sekä perustietoa suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta että nostaa esiin alan ajankohtaisia teemoja ja julkaisuja.

Tärkeimmät tapahtumat kalenteriisi

Puheenjohtajapäivät keväisin

Tapaamme vuosittain jäsenyhdistysten puheenjohtajien kanssa. Seuraavat puheenjohtajapäivät ovat maaliskuussa 2020. Tutustu 2019 Puheenjohtajapäivien esityksiin.

Liittokokoukset syksyisin

Liittokokous pidetään vuosittain syyskauden aikana. Vuoden 2019 liittokokous pidetään Kuopiossa 22.-23.11.2019.
Toteutuneet liittokokouspaikkakunnat (pdf, päivitetty 17.11.2017)
Liittokokousvarauslista 2018 – uudet varaukset SuLVIn toimistosta sulvi(at)sulvi.fi

Yleisötapahtumat

LVI-Golf alkusyksystä

LVI-Golf-SM-kisat käydään perinteisesti syksyisin. Jäsenemme ovat osallistuneet toisinaan myös EU-mestaruuskilpailuihin. Tutustu tarkemmin.

Rakennusten energiaseminaari järjestetään loppuvuodesta FINVACin toimintana. Seminaari on suunnattu asiantuntijoille.

SuLVIn suunnittelijapäivä on LVI-alan ammattilaisille, erityisesti suunnittelijoille suunnattu, arjen käytännöstä lähtevä seminaari.