Tervetuloa yhdistystoimintaan!

Tämä yhdistystoiminnan sivu on tarkoitettu erityisesti SuLVIn jäsenyhdistysten toimihenkilöiden käyttöön. Olemme koonneet sivulle vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua yhdistystoiminnassasi.

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa sinua kiinnostavan asian puolesta. Voit vaikuttaa omaan alaasi ja toimia oman yhteisösi hyväksi. LVI-alan ammattilaisten verkostoitumisen kannalta yhdistysten järjestämät tapaamiset ja retket ovat tärkeitä tapahtumia. Ja yhdistyksissä tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat järjestää yhteistä tekemistä. 

Kiitos sinulle aktiivisuudestasi!

Oppaita ja ohjeita yhdistyksen hallitustyöskentelyyn

Ilmoita jäsenyhdistysten toimihenkilö- ja kokoustiedot verkkolomakkeella

Täytättehän lomakkeen huolellisesti Jäsenyhdistysten toimihenkilö- ja kokoustiedot -lomakkeeseen. Tiedot ovat meille tärkeitä laskutuksessa ja viestinnässä! Neuvoja saatte tarvittaessa SuLVIn toimistosta sulvi(at)sulvi.fi.

Vinkkejä ja tukea yhdistyksen varainhankintaan

Yhdistystoiminnan tarkoitus ei ole kerätä varoja, vaan yhdistää saman aatteen tai ammatin henkilöitä yhteen. Varoja kuitenkin täytyy kerätä, sillä toiminnasta kertyy kuluja, jotka täytyy kattaa. Hallituksen talousarvio antaa suunnan hankittaville varoille, mutta ideointi ja suunnittelu voi kuulua vaikka koko jäsenistölle. Varainhankinta on monimuotoista: jäsenmaksut, lahjoitukset, testamentit, myyjäiset, yritysyhteistyö, kolehdit, arpajaiset ja joukkorahoitus ovat erilaisia tapoja rahoittaa yhdistyksen toimintaa. Lue lisää.

Tee tapahtuma, järjestä tilaisuus

Ulkoisia linkkejä ja hyödyllisiä vinkkejä

Tutustu Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistys-sivuihin, niille on koottu paljon hyödyllistä tietoa.
Koronavirustilanteen vaikutukset PRH:n toimintaan ja asiakkaisiin.

Kansalaisyhteiskunta.fi -sivusto palvelee suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja niiden toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä. Sivusto antaa sekä perustietoa suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta että nostaa esiin alan ajankohtaisia teemoja ja julkaisuja.