Kerää ilmoittautumiset verkossa

”Ilmoittaudu sähköpostitse tai puhelinnumeroon…” Näin lukee monen kutsun lopussa. Ja kun puhelin soi, sinulla ei ole muistiinpanovälineitä ja sutaiset kiireesti nimen lähimpään sanomalehden kulmaan tai sähköpostissa ilmoitetaan vain osallistujan nimi etkä tiedä varata hänelle erikoisruokavalion vaatimia tarjoiluja.

Google Forms on täysin ilmainen palvelu, tarvitset vain oman Google tilin. Voit samalla luoda itsellesi Gmail-osoitteen, mutta se ei ole pakollista. Jos käytät Gmailia, sinulla on jo Google-tili.

Luo Google tili osoitteessa accounts.google.com/signup, tai kirjaudu Google-tilillesi myaccount.google.com. Kirjoita Gmailkäyttäjänimesi (sähköpostiosoitteesi ilman @gmail.com-loppuosaa) ja anna salasanasi. Nyt voit ottaa käyttöösi Googlen ilmaisia tuotteita, kuten Driven, Docsin tai Formsin. Formsilla on helppo luoda kyselyitä tai linkki sähköistä ilmoittautumista varten. Kuka tahansa voi vastata Google Forms -lomakkeeseen, vastaaja ei siis tarvitse omaa Gmail-osoitetta. Vastaukset tallentuvat automaattisesti laskentataulukkoon ja saat vastaukset ja osallistujalistan siististi.

Lue lisää: google.com/forms/about/

Jos yrität löytää sopivaa ajankohtaa tavataksesi useamman henkilön, kokeile helppoa ajanvarausjärjestelmää kuten www.doodle.com. Palvelu on maksuton eikä vaadi rekisteröintiä.

 

Juttu on julkaistu Talotekniikka-lehden välissä ilmestyvässä Suomen LVI-liiton jäsenliitteessä 9.3.2017