Ansiomerkkien käyttö

Ansiomerkit

SuLVIn myöntämiä ansiomerkkejä (eli jäsenmerkkiä, hopeista ja kultaista ansiomerkkiä, kultaista ansiomerkkiä hopealaatoin ja suurta ansiomerkkiä) voi käyttää aina. Näiden paikka on pikkutakin tai jakun vasemmassa liepeessä tai muussa vastaavassa paikassa, jos vaatteessa ei ole lievettä. Kerrallaan voi kuitenkin käyttää vain yhtä, henkilökohtaisesti korkeinta, ansiomerkkiä.

Puheenjohtajan käädyt

SuLVIn ja jäsenyhdistyksen puheenjohtajalla ja SuLVIn hallituksen puheenjohtajalla on virkakautenaan oikeus käyttää puheenjohtajan käätyjä. Käätyjen käyttö on rajoitettu kuitenkin vain toimialaan liittyviin tilaisuuksiin. Liiton puheenjohtajan käädyt ovat suuren ansiomerkin muotoiset kullattuna, SuLVIn hallituksen puheenjohtajan käädyt samat hopeoituna ja jäsenyhdistyksen puheenjohtajan käädyt ansiomerkin muotoiset hopeoituna, kaikki ketjuin.

Puheenjohtajan käätyjä ei tule käyttää Neuvoskrashaanin kanssa samanaikaisesti. Sen sijaan muiden ansiomerkkien ja Hotorautapinssin käyttäminen käätyjen kanssa on sallittua.

Lisäohjeita Neuvoksille ansiomerkkien käyttöön

Krashaania käytetään Neuvosten kesätapahtuman iltajuhlatilaisuudessa ja Uusien Neuvosten Nimitystilaisuudessa. Lisäksi toivotaan, että Neuvokset kantavat krashaania myös jäsenyhdistysten arvokkaissa juhlatilaisuuksissa, kuten vuosijuhlissa yms.

Krashaanin kanssa ei tule käyttää Hotorautapinssiä. Sen sijaan Krashaanin kanssa voi hyvin käyttää omaa henkilökohtaisesti korkeinta SuLVIn ansiomerkkiään. Hotorautapinssin toivotaan olevan yleisesti käytössä muiden SuLVIn ansiomerkin tavoin pikkutakin tai jakun vasemmassa käänteessä. Hotorautapinssiä ei kuitenkaan tule käyttää yhdessä SuLVIn tai muiden myöntämien ansiomerkkien kanssa.

Tulostettava ohjeistus

Ohjeistus ansiomerkkien käyttöön (pdf)