Säännöllisestä ilmanvaihdon katsastuksesta hyötyvät kaikki

Terveet tilat 2028 -ohjelma julkaisi vuonna 2022 Ilmanvaihdon katsastusoppaan. Opas esittelee määrämuotoisen katsastustyyppisen tarkastuksen pitämään kiinteistöjen ilmanvaihdon kunnossa. Säännöllisestä ilmanvaihdon katsastuksesta hyötyvät sekä kiinteistöjen omistajat, rakennusten käyttäjät kuin veronmaksajatkin.

Ilmanvaihdon katsastus on kevyempi toteuttaa kuin kuntotutkimus, joten kynnys tarkastuksen toteuttamiseksi madaltuu. Strukturoidun mallin avulla sekä tilaaja että katsastuksen toteuttaja tietävät tarkalleen, mitä katsastus pitää sisällään. Katsastustulokset ovat myös vertailukelpoisia kuntien kesken.

Säännöllinen ilmanvaihdon katsastus on osa ennakoivaa kiinteistönpitoa. Kun kiinteistöjen ilmanvaihto katsastetaan säännöllisesti, saadaan pidettyä tilanne hallinnassa, koska ongelmat eivät pääse paisumaan suuriksi ja hallitsemattomiksi. Malli on kaikille yhteinen ja avoimesti kaikkien käytettävissä.

Jyväskylän kaupungissa katsastusmalli on käytössä ja se on osoittautunut hyväksi käytännöksi. Vasta julkaistuilla videoklipeillä Jyväskylän kaupungin kiinteistöpäällikkö Tuomo Kiiski, A-Insinöörien rakennusterveysasiantuntija Elina Manelius ja AREn IV-asiantuntija Antti Alanko kertovat ilmanvaihdon katsastuksesta ja sen hyödyistä sekä siitä, mitä katsastustoiminta on käytännössä.

Joko teidän kunnassanne on ilmanvaihdon katsastusmalli käytössä?

Seuraavat koulutuksemme:

Katso videot:

Säännöllisestä ilmanvaihdon katsastuksesta hyötyvät kaikki – Katso video!

Ilmanvaihdon katsastustyö käytännössä – Katso video!

Lataa opas:

Ilmanvaihdon katsastusopas

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi