Sosiaalinen luonne ja kiinnostus tekniikkaan johti tekniseen myyntiin

Jaakko Hartikainen

”Toimin Unidrainilla avainasiakaspäällikkönä, työni on pääsääntöisesti projektimyyntiä. Käytännössä se tarkoittaa kaupantekoa. Yhteistyötä erilaisten suunnittelijoiden kanssa ja sitä, että kerron tarjoamamme ratkaisun merkittävistä eroista muihin tarjolla oleviin malleihin”, selittää Jaakko Hartikainen. ”Suunnittelijoista tapaan koko suunnittelun kirjon aina sisustussuunnittelijoista lähtien, sillä edustamani tuote muuttaa kylpyhuonetta radikaalisti niin ulkonäön kuin toiminnallisuudenkin osalta. Perinteisesti on totuttu, että lattiakaivo on keskellä kylpyhuoneen lattiaa ja kaadot sen suuntaan. Tämä rajoittaa lattialaattojenkin valintaa. Meidän tuotteemme tuovat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia!”

Saan olla mukana vaikuttamassa parempaan elämänlaatuun

”Itselläni ei itse asiassa ole teknistä taustaa, opiskelin kyllä kemian tekniikan insinööriopintoja hetken ja olen valmistunut esinesuunnittelun ja -valmistuksen koulutusohjelmasta. Opintojen aikana myyntityöt vain kerta kaikkiaan lähtivät vetämään niin, että päädyin tänne. Olen sosiaalisesti hyvin ulospäinsuuntautunut, tekevä ja harrastava ihminen ja minua kiinnostaa tekniikka, luonnontieteet ja looginen päättely – kombinaatio, joka luontevasti johti tekniseen myyntiin”, Jaakko kertoo käyden läpi samalla veneilyharrastustaan sekä pyöräily- ja luistelureissuja pienen tyttärensä kanssa.

”Moni voi ajatella LVI-alan olevan puisevaa, mutta suhtaudun työhöni vilpittömän intohimoisesti. Saan paitsi olla vaikuttamassa suomalaisen rakennuskannan laatuun, myös tehdä työtä merkittävien innovaatioiden parissa. Nämä tekijät tuovat aitoa sisältöä työhöni. Myös estetiikka on minulle tärkeää, sillä tuotteiden estetiikka vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin omalta osaltaan. En edistä työssäni maapalloa rasittavien turhakkeiden myyntiä, vaan järjestän asiakkaille jotain, minkä myötä heidän asumisensa ja siten elämänlaatunsa on parempaa.”

 

Suomen LVI-liiton yhteistoimintajäsenyys on osaamista ja kohtaamisia. Unidrain on Suomen LVI-liiton yhteistoimintajäsen.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi