Prahassa 2018 Aqua Therm -messuilla

Helsingin seudun LVI-yhdistyksellä on ollut tapana osallistua Aqua Therm -messuille. Tällä kertaa mukana oli kokonaista yhdeksän alan harrastajaa. Siitä alasta voidaan sitten keskustella erikseen.

Nähtävillä oli kaikkea tuloilmakoneista värikkäisiin pattereihin ja kattiloihin. Oli siellä tuttujakin nimiä, kuten Uponor, Reflex, Vailland, Veissmann ja ilmeisesti Suomessakin parhaillaan tutuksi tuleva Komfovent.

Hallit olivat melko väljän oloisia ja tyylikkäitä, osa laite-esittelijöistä osasi tšekin lisäksi myös ainakin englantia. Messuille lähdetään usein oppimaan jotain töissä tarvitsemaan tai vaan irrottautumaan arjesta.

Perjantai-illalla messuryhmäläiset tapasivat tutussa Ú Pinkasussa iltapalan merkeissä, lauantaita vietettiin museoissa. Kävimme Národni zemedelské muzeumissa – perheille tarkoitetussa museossa traktorinäyttelyineen sekä Národni techiché muzeumissa, tekniikan museo, jossa mm. vanhat autot, pyörät, junat ja lentokoneet kohtaavat.

Sunnuntaina kokeilimme tram 12 hieman muuttunutta reittiä ja saavuimme Výstavisten alueelle, jossa sijaitsee HC-Sparta Prahan jäähalli ja näyttelyhallinakin käytettävä Teollisuuspalatsi. Teollisuuspalatsissa oli moottoripyörätapahtuma näyttelyineen. Halli oli tulipalon jäljiltä kunnostettu viimeisen päälle ja täynnä uusia ja vanhoja moottoripyöriä varusteineen. No, moottoripyörät taisivat tälläkin kertaa jäädä ostamatta, meitä kun alkoivat jo kutsua Václavské Namestin kuuluisat katumakkarakioskit.

Näin Prahassa, ensi kerralla ehkä Hampurissa, jos siellä vaan järjestetään sopivat alan messut.

Dobrou chut ja ja na zdravi toivottaa Ilkka Ilomäki

 

Aqua Therm -messut järjestettiin 27.2 – 3.3.2018. Lue lisää messuista.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi