Kommentoi RT-ohjekorttiehdotuksia viemäreiden sisäpuolisesta saneerauksesta

Rakennustietosäätiö RTS sr on lähettänyt lausunnolle ohjekorttiehdotukset, jotka käsittelevät viemäreiden sisäpuolista saneerausta. Tilaajan ohjekortissa käsitellään aihetta siten, että tilaajat ymmärtävät eri tekniikoiden soveltuvuudet ja käyttömahdollisuudet. Valvojan ja suunnittelijan ohjekortissa käsitellään aihetta hieman kattavammin siten, että saneeraushankkeissa päästään tehokkaampiin ja laadukkaampiin toteutuksiin.

Kommentoi ja kerro ajatuksesi 23.9.2019 mennessä tällä lomakkeella ja me koostamme kommenttinne yhteiseksi lausunnoksi.

Tilaajan ohjeesta

Viemäreiden sisäpuolisissa saneerausmenetelmissä vanhat viemäriputket saneerataan sukittamalla, massaamalla tai pinnoittamalla. Perinteiseen putkiremonttiin verrattuna sisäpuoliset viemärisaneerausmenetelmät ovat yleensä edullisempia, sillä rakennusteknisiä töitä tarvitaan merkittävästi vähemmän. Kuntotutkimus on hyvä perusdokumentaatio suunnittelijalle ja urakoitsijalle niin putkiremonttia suunniteltaessa kuin myös urakkatarjousvaiheessa.

Tilaajan ohjekortissa käsitellään viemäreiden sisäpuolista saneerausta ja siihen liittyviä alan käytäntöjä ja toimintatapoja siten, että tilaajat ymmärtävät eri tekniikoiden soveltuvuudet ja käyttömahdollisuudet. Lue lisää.

Valvoja ja suunnittelija

Valvojalla ja suunnittelijalla on tärkeä rooli sisäpuolisen viemärisaneeraushankkeen läpiviennissä. On suositeltavaa, että suunnittelija olisi mukana hankkeessa alusta loppuun. Valvojan mahdollisimman varhainen mukaantulo on myös eduksi.

Ohjekortissa käsitellään viemäreiden sisäpuolista saneerausta asiantuntijoille avaamalla alan käytäntöjä ja toimintatapoja siten, että päästään kokonaisuutena tehokkaampiin ja laadukkaampiin toteutuksiin saneeraushankkeissa. Lue lisää.

Alkuperäinen lausuntopyyntö

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi