Ilmastointikoneen suodattimien hankinnan kilpailutus

Säätiö LVY sr myönsi vuoden alussa opinnäytestipendin Veli-Pekka Kotikummulle hänen opinnäytetyöstään ”Ilmastointikoneen suodattimien hankinnan kilpailutus”. Työn tavoitteena oli selvittää Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin hankittaville suodattimille hankintaperusteet. Lisäksi Veli-Pekka kehitti Excel-pohjaisen laskelmapohjan kilpailutuksen tueksi. ”Halusin tehdä opinnäytetyön, josta on oikeasti hyötyä ja jälleenkäyttöarvoa. Laatimaani Exceliä voivat hyödyntää niin sairaanhoitopiirit kuin kunnatkin – mikä tahansa yhteisö tai organisaatio, jonka hankinnat ovat suuria”, Veli-Pekka kertoo.

Veli-Pekka Kotikumpu

Excel-lomakkeessa ovat kaavat valmiina, joten siihen tarvitsee lisätä vain lähtötiedot. Tilaaja lisää lomakkeeseen energian hinnan, suodattimien kappalemäärät ja koneiden hyötysuhteen. Lisäksi HEPA-suodattimien osioon tilaaja lisää käytettävät ilmavirrat ja keskimääräisen painehäviön. ”Vain suodattimien vaihto- ja jätekustannuksia ei ole huomioitu, sillä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin oma henkilökunta vaihtaa suodattimet ja jätteet kulkevat oman jäteaseman kautta”, selventää Veli-Pekka.

Oamkille kiitos

”Valmistuin ammattikoulusta 2004 ja neljä vuotta myöhemmin ryhdyin yrittäjäksi. Olen saanut tehdä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille erittäin monipuolisia tehtäviä, mutta lopulta halusin ymmärtää alaa paremmin, oppia myös työnjohtajan ja suunnittelijan näkökulmasta”, kertoo Veli-Pekka ja jatkaa ”Minulla on paha lukihäiriö. Nostan hattua Oamkille, joka tuki opiskeluitani. Sain esimerkiksi kaikki kokeet printattuna vihreälle paperille, sillä lukitesteissä todettiin, että mustan tekstin kontrasti valkoisella paperilla oli minulle haastavin hahmottaa”. ”Tästäkin syystä Säätiöltä saamani tunnustus tuntui erityisen merkittävältä. Epäilin itsekin välillä, miten opiskeluista selviän. Sain työstä kiitosta myös VTT:ltä, jonka kanssa tein yhteistyötä, samoin kuin suodatinvalmistajilta.”

Opiskelijajäseneksi OuLVIn hallitukseen

Veli-Pekka on myös ollut useamman vuoden Oulun LVI-yhdistyksen hallituksen jäsen. Alun perin hänet rekrytoitiin opiskelijajäseneksi edustamaan Oamkia OuLVIin. ”Päivääkään en ole katunut! Helposti moni ajattelee, että yhdistystoiminnassa täytyy olla hirveän aktiivinen ja se vie paljon aikaa. Näin ei laisinkaan ole – kukin osallistuu oman kykynsä mukaan. Minulle on ollut niin paljon hyötyä verkostoitumisesta Oulun alueella. On etu, kun voi soittaa yhdistyksen kautta tutuksi tulleelle ammattilaiselle ja puntaroida haastavaa tilannetta työssä. Pääsee myös tutustumaan kohteisiin ja laitteisiin, joita ei välttämättä muuten koskaan tulisi näkemään”.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi