Porin Asuntomessujen talotekniikkatärpit

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän. Alueelle rakentuu 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde,
1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla voi tutustua asumiseen 34 messukohteessa. Kokosimme tate-alan ammattilaisille oman tärppilistan mielenkiintoisista kohteista.

 • Kohde 4. Fiskarhedenvillan Pohjanvalossa käytetään pääsääntöisesti aurinkoenergiaa lämmöntuotantoon.
 • Kohde 10. Pori Energian Valovoimassa tullaan näkemään sähkö- ja aurinkoenergian
  yhteistoimintoja.
 • Kohde 16. Bunkkeri. Korjausrakentamisen kohteessa Bunkkerissa on tehty peruskorjausta nykyvaatimusten mukaisesti, mutta vanhaa kunnioittaen. Kohteen vanhat valurautapatterit saavat rinnalleen painovoimaista ilmanvaihtoa ja kaukolämpöä.
 • Kohde 20. Casakivi. Talon valaistusta ja kulunvalvontaa voidaan ohjata huoneisiin sijoitettavien kosketusnäyttöjen ja mobiililaitteiden avulla. Lämmitys- ja jäähdytystarve toteutetaan geoenergiaa hyödyntämällä. Osa talon sähköenergian tarpeesta saadaan
  katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän avulla.
 • Kohde 23. Luoto. Hirsitalon ekologisia rakenneosia täydentävät energiatehokkaat
  lämmitys- ja viilennysratkaisut. Kodin järjestelmien etävalvonnan ja ohjauksen mahdollistaa ABB:n free@home -järjestelmä.
 • Kohde 24. As Oy Porin Villa Sun. Rauheat näytteilleasettajana tuo messusisältöä
  talotekniikka edellä.
 • Kohde 32. Villa Hohde. Tekniset ratkaisut on tehty älykkääksi automaatiota
  hyödyntämällä ja ratkaisuissa on myös pyritty huomioimaan talon kunnossapito koko sen elinkaaren ajan. Lämmönlähteenä vesikiertoinen lattialämmitys, ilma-vesilämpöpumppu. Näytteilleasettajana toimii Hanakat ja Elfin.

Yhdistyksen kanssa Asuntomessuille?

Olemme sopineet Porin Asuntomessujen kanssa jäsenillemme räätälöidystä LVI-opaskierroksesta, jonka aikana keskitytään nimenomaan messukohteiden talotekniikkaan. Opaskierroksiin on varauduttu 9. tai 11.7. klo 13. Tarvitsette vähintään 15 hengen ryhmän – jos omasta yhdistyksestä ei tule täyttä ryhmää täyteen, pistäkää hynttyyt yhteen toisen jäsenyhdistyksen kanssa!

Ostaessanne ryhmäliput Asuntomessujen verkkokaupasta, ilmoittakaa valitsemanne päivä (9. tai 11.7. klo 13.) ja merkitkää lisätieto -kenttään ”SUOMEN LVI-LIITTO”. Ryhmälippu maksaa 17 €/hlö. Ryhmäkoko vähintään 15 henkilöä, samanaikainen sisääntulo. Olkaa porteilla noin 12:45 odottamassa oppaita.

Messuinfo
Saapumisohjeet

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi