SuLVIn Suunnittelijapäivässä pohdittiin talotekniikka-alan tulevaisuutta

Kokoonnuimme alan ammattilaisten kesken pohtimaan, keskustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia talotekniikka-alan tilanteesta juuri nyt. Scandic Park -hotellilla 21.9. alan ammattilaisia oli pitkälle toistasataa. Talotekniikka-lehti järjesti näyttelyn, joka myytiin täyteen. Ohjelmassa oli tulevaisuuden näkymiä ja pohdintaa herättäviä kulmia.

SuLVIn Suunnittelijapäivillä tarkoituksena on kokoontua yhteen, löytää omaa innovatiivisuutta työn ja alan eteen sekä verkostoitua, keskustella kollegojen kanssa ja oivaltaa uusia ajatuksia laajentaessaan näkökulmaa alan ihmisten parissa. Tilaisuuden ohjelma sai hyvää palautetta ja se oli vuorovaikutteinen. Jokaisella oli mahdollisuus antaa oma äänensä esille. Juontajana ja keskustelun vetäjänä oli toimittaja Jan Erola.

Kyberturvallisuus
Ari Järvinen Rakennuspoolilta pohti, kuinka maailman tapahtumat ovat nostaneet kyberturvallisuuden uuteen asemaan kiinteistöjen käytön turvallisuuden suhteen. Käytämme teknisiä laitteita, joiden kyberturvallisuutta ei sovi unohtaa. Talotekniikassa automaatio on jokseenkin välttämätöntä ja lähes yhtä väistämättömästi sillä on verkkoyhteydet hallinnan eri tarpeisiin. Automaation ja verkkoyhteyksien yhdistelmä altistaa kiinteistöt erilaisille uhille, joista aiheutuvia riskejä voidaan osaltaan rajoittaa hyvällä LVISK-suunnittelulla. Katso esitys.

Kiertotalous
Käsittelimme myös kiertotalouden näkökulmasta uusiokäytön mahdollisuuksia rakennusteollisuudessa. Talotekniikan puolella on aika vähän vähän komponentteja tai tuotteita, joita voi suoraan ottaa uusiokäyttöön, mutta muita tuotteita esimerkiksi rakenteista voidaan käyttää uudelleen. Aiheesta puhui Jarmo Leskelä A-Insinööreiltä – Katso esitys täältä.

Vastuullisuus
Sini Saarimaa, arkkitehti, RTS keskusteli kanssamme kiinteistö- ja rakentamisen alalla tapahtuvista keskeisistä muutosilmiöistä. Mitä alan kasvutekijöitä ja innovaatioiden mahdollisuuksia ne voivat tuoda tullessaan? Uusi rakentamislaki vaikuttaa myös tähän oleellisesti. Näistä lisää Sinin esityksestä.

Uusi rakentamislaki
Kirsi Martinkauppi ympäristöministeriöstä avasi uutta rakentamislakia ja kuinka se poikkeaa maankäyttö- ja rakennuslaista. Esitys on nähtävillä täällä.
Vuoden LVI-suunnittelija on Emil Nydstedt


Unidrain ja Suomen LVI-liitto palkitsivat Suunnittelijapäivässä työssään ansioituneen, ennakkoluulottomasti uudenlaisia ratkaisuja ehdottavan ja kokeilevan LVI-suunnittelijan. Emil Nystedt valittiin Vuoden LVI-suunnittelijaksi ja palkitaan upealla opintomatkalla Tanskaan ja Unidrainin Showroomiin pääkonttoriin lähelle Kööpenhaminaa.

Emil on osoittanut poikkeuksellista innovatiivisuutta ja aloitekykyä kaikessa tekemisessään. Hän on myös ennakkoluulottomasti valinnut tavallisuudesta poikkeavan koulutuspolun, joka saattaa inspiroida muita nuoria kouluttautumaan eri LVI-alan tehtäviin.

Vuoden LVI-asentajaa äänestetään keväällä 2024.
Onnea Emil ja kiitos Unidrain!

 

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi