Pro Energia -palkinto Maarit Haakanalle

Pro Energia -palkinto jaettiin ympäristöneuvos Maarit Haakanalle 31.10.2023 järjestetyssä Rakennusten energiaseminaarissa Helsingissä.
Pro Energia -palkinto myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen omistautuneesta ja merkittävästä työstä energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä. Pro Energia -palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran, ja sen myönsi FINVAC ry.
Maarit Haakana (DI) on toiminut ympäristöneuvoksena ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolla vuodesta 2000 lähtien. Haakana oli vuosia rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallinen yhdyshenkilö, ja hän koordinoi direktiivin toimeenpanoa.

”Maarit Haakana on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisten rakennusten energiatehokkuuden parantamisessa. Kehitystyö on vaatinut poikkeuksellista sitoutumista ja yhteistyötä niin suomalaisten sidosryhmien kuin myös Euroopan komission kanssa. Tehdyn työn tulokset näkyvät Suomen rakennuskannassa nyt ja myös seuraavien vuosikymmenien aikana. Tällä kaikella työllä on suuri merkitys kestävän kehityksen edistämisessä”, sanoo FINVAC ry:n puheenjohtaja Risto Kosonen.

”On suuri kunnia olla ensimmäisen Pro Energia -palkinnon saaja. Tunnustus yli kahdenkymmenen vuoden aikana tehdystä työstä lämmittää suuresti. Olen kiitollinen hyvästä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa näinä vuosina. Hyvää yhteistyötä tarvitaan jatkossakin, jotta varmistamme Suomen rakennusten energiatehokkuuden paranemisen edelleen”, toteaa Maarit Haakana.

FINVAC on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii Suomen LVI-Liitto SuLVIn, VVS Föreningen i Finland rf:n, LIVIn ja Sisäilmayhdistyksen yhteistyöelimenä päätehtävänään jäsenyhteisöjensä keskinäisen yhteistyön edistäminen ja kansainvälisten yhteyksien hoitaminen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan edistäminen.

 

Lisätietoja:
Risto Kosonen, 040 502 7484, risto.kosonen@aalto.fi
Siru Lönnqvist, 050 512 4369, siru.lonnqvist@finvac.org

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi