Energiatodistus esitettävä vanhoille, ennen vuotta 1980 käyttöönotetuille pientaloille 1.7.2017 alkaen myynnin ja vuokrauksen yhteydessä

Heinäkuun alusta alkaen tulee energiatodistus esittää myynnin tai vuokrauksen yhteydessä myös vanhoille, ennen vuotta 1980 käyttöönotetuille pientaloille. Todistuksen voi laatia luonnoksena jo ennakkoon.

Todistuksen laatii pätevöitynyt energiatodistuksen laatija, joiden tiedot löytyvät Energiatodistusrekisteristä.

Vaikka energiatodistusvaatimus tulee voimaan heinäkuun 1. päivä, voi energiatodistuksen laatia jo ennakkoon. Todistus laaditaan luonnoksena Energiatodistusrekisteriin ja energiatodistuksen laatija allekirjoittaa todistuksen sähköisesti 1.7.2017 tai sen jälkeen ja toimittaa todistuksen tilaajalle.

Vanhat pientalot on viimeinen rakennusryhmä, joka siirtyy vuonna 2013 voimaan tulleen energiatodistuslain vaatimusten piiriin.

Suomen LVI-liitto vastaa FISEn sihteerijärjestönä Energiatodistuksen laatijan koulutuksesta ja pätevyyksien toteamisesta. Energiatodistuksen laatijoiden FISE-pätevyystentti järjestetään seuraavan kerran 1.12.2017 alkaen klo 9.00 Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Tutustu tarkemmin.

Motivan, ympäristöministeriön sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn alkuperäinen tiedote aiheesta.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi