Yhteistoimintajäsenten tuella SuLVI edistää LVI-alan koulutusta ja tiedotusta. Yhteistoimintajäsenyys on meille aatteellinen tuki, jolla yritys osoittaa olevansa alan aktiivinen toimija, joka tukee liiton työtä. Mutta miltä näyttää kolikon kääntöpuolella? Mitä etua yhteistoimintajäsenyydestä on yritykselle?
Saarijärveläisen Aritermin toimitusjohtaja Petteri Korpioja muistelee yrityksen olleen Suomen LVI-liiton yhteistoimintajäsen jo kauan ennen kuin hän aloitti tehtävässään. Pienkattilavalmistuksesta ponnistanut yritys on kasvanut alallaan Suomen toiseksi suurimmaksi ja Korpioja pitääkin yhtenä menestyksen tärkeänä tekijänä näkyvyyttä asiakaskunnassa. Ja Ariterm todella näkyy aktiivisesti paitsi SuLVIn yhteistoimintajäsenenä, myös Lämmitysenergia yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja Bioenergia ry:n jäsenenä.
”LVI-alan toimijat ovat meille tärkeää asiakaskuntaa ja yhdistystoiminta on luonteva tapa kohdata alan tekijöitä. Lopulta kaupanteko on kuitenkin aina ihmisten välistä toimintaa, joten verkostoituminen on tärkeää”, kertoo Korpioja. ”Aatteellisuus on välillinen tekijä. Kun tukee toimialaa, on luonnollisesti halu tukea omaa liiketoimintaa. Verkostoituminen ja yhdistystoiminta helpottaa oman pelikentän hahmottamista, sillä asiakaskunnastamme ei ole olemassa selkeää yhtenäistä dataa kuten vaikka kännykkämarkkinoista”.
Yhteistoimintajäsenen jäsenet
Riittääkö yhteistoimintajäsenyys? Yhdistystoiminta on ihmisten kohtaamista, ja kuten Korpiojakin korostaa, liiketoiminta on ihmisten välistä toimintaa. Yritysten kannattaakin kannustaa työntekijöitään liittymään omalla paikkakunnallaan toimivan yhdistyksen jäseneksi, sillä yhdistysten tapaamisissa kohdataan asiakkaat, potentiaaliset kollegat ja kilpailijat. Lisäksi SuLVIn koulutukset ovat aina edullisempia jäsenille, joten jos työnantaja kustantaa koulutuksen, kyllähän sekin etu kolahtaa lopulta yrityksen kassaan!