SuLVIn suunnittelijapäivä 12.2.2020

SuLVIn suunnittelijapäivä on LVI-suunnittelijoiden ja ammattilaisten oma seminaari, jossa ajankohtaisia aiheita lähestytään käytännön ja suunnittelijan arjesta käsin. Seminaarin yhteydessä on näyttely ja päivän päätteeksi verkostoidutaan vielä cocktailtilaisuuden merkeissä. Paikkana totuttuun tapaan Sokos Hotel Presidentti.

Ohjelma

8:00 – 9:15 Ilmoittautuminen Sokos Hotel Presidentin aulassa
8:00 – 9:30 Aamukahvit ja näyttelyyn tutustuminen

9:00 – 11:00

 • Vähähiilinen rakentaminen talotekniikan näkökulmasta
  Matti Kuittinen, erityisasiantuntija, ympäristöministeriö, resurssitehokkaan rakentamisen professori, Aalto-yliopisto.
  EU:n ilmastopaketti (Green deal) koskee myös rakennuksia. Mitä se tarkoittaa talotekniikan ammattilaisille?
 • Oppaat asuinrakennusten ilmanvaihdon mitoitukseen ja muihin kuin asuinrakennusten ilmanvaihdon mitoitukseen
  Siru Lönnqvist, toiminnanjohtaja, FINVAC/VVS Föreningen i Finland
  FINVACin laatimat oppaat korvasivat aiemmin kumotun Rakentamismääräyskokoelman osan D2 liitetaulukot. Mitä päivityksiä ympäristöministeriön asetuksen tueksi laadittujen mitoitusoppaisiin tehtiin. 
 • Case: Tampereen Kansi ja Areena – maailmanluokan hanke
  Sami Kemppainen, Ins (AMK), Ramboll Finland Oy
  Miten kohtaavat rakentamisen erityisratkaisut ja vaikutukset LVI-suunnittelussa?

11:00 – 12:30 Lounas ja näyttelyyn tutustuminen

12:30 – 13:30

 • Tehdään bisnestä – Pitäisikö minunkin myydä, miksi ja miten
  Joni-Joonas Honkanen, CCO, Bookers Group
  Odottaako esimies myyntiosaamista myös suunnittelijalta? Bookers on kokonaisvaltainen myynnin palvelutalo, johon brändit kuten Elisa, S-Business, Nets ja Tori.fi luottavat myynnintehostajanaan.
 • Rakennusten painesuhteiden merkitys, mittaaminen ja hallinta
  Lari Eskola, Johtava asiantuntija, DI (LVI), Ilmanvaihto ja sisäilmasto, korjaus- ja asiantuntijapalvelut, A-insinöörit
  Rakennusten paine-erojen mittauksen avulla voidaan määrittää, millainen yli- tai alipaine rakennuksen ulkovaipparakenteisiin kohdistuu. Mittauksen avulla voidaan myös arvioida ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa – tulo- ja poistoilmavirtojen epätasapainon suuruutta sekä järjestelmän toiminnasta johtuvia hetkellisen paine-eron vaihteluita.
 • Vuoden Innovatiivisen LVI-suunnittelijan julkistaminen
  Unidrain, Suomen LVI-liitto ja Talotekniikka-lehti palkitsevat työssään ansioituneen, ennakkoluulottomasti uudenlaisia ratkaisuja ehdottavan ja kokeilevan LVI-suunnittelijan upealla opintomatkalla Tanskaan ja Unidrainin uuteen pääkonttoriin lähelle Kööpenhaminaa. Hakuaika päättyy 31.1.2020.

13:30 – 14:30 Kahvia ja näyttelyyn tutustuminen

14:30 – 16:00

 • Vesikiertoisten kattosäteilijöiden mitoitus
  Mika Komulainen, DI, HC-Engineering Oy
  Kun olemme juoneet onnittelukahvit Tanskan opintomatkan voittaneen innovatiivisen LVI-suunnittelijan kanssa, kuulemme vesikiertoisten kattosäteilijöiden mitoituksesta Mika Komulaiselta, DI, HC-Engineering Oy. Ja Mika todella tietää mistä puhuu, tätä puheenvuoroa ei kannata missata, vaikka seminaarin yhteydessä olevaan näyttelyyn tekisi mieli tutustua hetken kauemmin.
 • Elinkaarisuunnittelu suunnittelun ohjauksessa
  Eerik Mäkitalo, Elinkaariasiantuntija, Sweco Finland Oy
  Elinkaariasiantuntija pyrkii etsimään asiakkaan kannalta parhaita energiatehokkuusratkaisuja kustannustehokkaasti huomioiden energiakustannusten lisäksi huolto-, ylläpito ja uusimiskustannukset valitun elinkaaren aikana.
 • Mallintaminen – ongelmat käytännössä
  Sami Ventä, projektipäällikkö, Granlund Tampere Oy
  ”Ei onnistu tämäkään kun mallinnetaan.” Millaisia rajoitteita mallinnuksessa vielä on?

16:00 – n.17:30 Cocktails ja näyttelyyn sekä kollegoihin tutustuminen

Muutokset ovat mahdollisia.

Näyttely

Talotekniikka-Julkaisut järjestävät näyttelyn seminaarin yhteydessä. Näyttelyosastosopimukset eeva.keranen(at)talotekniikka-lehti.fi.

Huomioi, että näytteilleasettajien osastohenkilökuntaa ja lehdistöä koskevat poikkeavat peruutusehdot. Saat ne sähköpostivahvistuksen yhteydessä.

Ilmoittaudu SuLVIn suunnittelijapäivään tästä

Vuoden innovatiivinen LVI-suunnittelija

Unidrain, Suomen LVI-liitto ja Talotekniikka-lehti palkitsevat työssään ansioituneen, ennakkoluulottomasti uudenlaisia ratkaisuja ehdottavan ja kokeilevan LVI-suunnittelijan upealla opintomatkalla Tanskaan. Voittaja julkistetaan SuLVIn suunnittelijapäivässä 12.2.2020. Hakuaika 1.12.2019 – 31.1.2020.
Ilmoita oma ehdokkaasi kilpailuun.
Kilpailun säännöt

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on Suomen LVI-liiton jäsenyhdistysten tai VVS Föreningen i Finlandin paikallisyhdistysten henkilöjäsenille etuhintainen 155 euroa, muille 195 euroa. Päätoimisille opiskelijoille osallistumismaksu on 99 euroa. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Osta ryhmälippuja

Uutta – tuo asiakkaasi tai tiimisi vieraaksi seminaariin. Voit tilata SuLVIn suunnittelijapäivään ryhmälippuja. Minimimäärä on 5 lippua, yhden lipun hinta 155 euroa.
Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Liput varataan tilaajan nimellä ja ovat noudettavissa 12.2.2020 ilmoittautumisen yhteydessä omalta noutopisteeltään. Huomioi, että pääsylippuostot ovat sitovia ostoksia, eikä tilausta voi peruuttaa.

Peruutusehdot

Peruutukset tulee tehdä viimeistään 5.2.2020 sähköpostitse sulvi@sulvi.fi -osoitteeseen. Tämän jälkeen veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Jos peruutuksen syynä on oma tai läheisen vakava sairastuminen, vakava onnettomuus tai muu odottamaton ja vakava tapahtuma, voi peruutuksen tehdä maksutta vielä 11.2.2020 saakka. Peruutuksen syyn osoittamiseksi tarvitset luotettavan asiakirjan, kuten esimerkiksi lääkärintodistuksen.

Voit maksutta ilmoittaa toisen henkilön tilallesi. Ilmoita henkilömuutoksesta viimeistään 10.2.2019 osoitteeseen anne.valkama@sulvi.fi. Huomioi, että 5.2.2020 jälkeen ilmoitetut muutokset eivät päivity seminaarissa jaettavaan osallistujalistaan.

Ongelmia ilmoittautumislomakkeen kanssa? Ota yhteyttä anne.valkama(at)sulvi.fi
Suunnittelijapäivän ohjelmasta vastaa samuli.konko(at)sulvi.fi