Rakentaminen remonttiin jakso 5: LVI-alan laatuvirheet minimiin

>> Katso jakso tästä!

Rakentaminen remonttiin -jakson viides jakso siirtää sarjan kesälomalle! Tässä jaksossa vieraana rautaista ammattitaitoa ja kokemusta kun studioon saapuu Samuli Könkö Suomen LVI-liitto SuLVI ry:ltä sekä Spigot Oy:ltä LVI-suunnittelija Jani Verronen.

Toiminnanjohtaja toimivalla Samulilla on laaja kokemus ja kokonaiskäsitys LVI-alasta. Samuli on toiminut mm. putkiasentajana, suunnittelijana, työnjohtajana, urakoinnissa, urakkalaskennassa ja myös alan opettajana. SuLVI ry:llä Samuli on toiminut aiemmin koulutuspäällikön tehtävissä.

Spigotin laadunhallinta ja kehitysprosessi taas perustuvat asentajien itsenäiseen dokumentointiin ja reaaliaikaiseen tilannetietoon. Sähköiseen järjestelmään päivittyvä työvaiheiden virta mahdollistaa asioiden tarkistamisen jälkikäteen, laadun sekä tekemisen jatkuvan kehittämisen ja ajantasaisen tilannekuvan sekä itselle että asiakkaalle.

LVI-suunnittelijana Jani onkin nähnyt miten sähköinen järjestelmä vaikuttaa suunnitelmien toteuttamiseen kentällä ja laadun kehittymiseen työssä.

Kuinka minimoidaan rakennusvirheet?

Onko dokumentoimalla mahdollista vähentää rakennusvirheitä? Spigotin järjestelmässä virheiden määrää on saatu supistettua minimiin, epäselviä vastuuasioita eliminoitua sekä luottamusta ja kommunikaatiota asiakkaan kanssa kehitettyä.

Myös Suomen LVI-liitto SuLVI:n eräänä keskeisenä toiminnan fokuksena on alan yleinen laadun parantaminen. Rakennusten korkeampaa käyttöikää ja parempaa rakennusterveyttä parhaiten auttaa yleinen rakentamisen laadun nosto.

Jaksossa pohditaan mikä on tulevaisuuden tapa kehittää laatua ja rakentaa paremmin.

>> Katso jakso tästä!

Isäntänä jaksossa Kotopron toimitusjohtaja Samuli Suomala. Samuli on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja omaa vuosikymmenien kokemuksen rakennusalalta. Samuli on mm. valvonut satoja kohteita sekä toiminut rakennusalan digiratkaisujen parissa jo 80-luvulla.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi