Talotekniikka-ala on jo pidemmän aikaa kärsinyt työvoimapulasta, erityisesti päteville työnjohtajille ja projektijohdolle olisi kysyntää. Ala tarvitsee tulevaisuuden tekijöitä! LVI-lalan järjestöjen yhteisen Vetovoima-hankkeen tavoitteena on kertoa alasta teille ammattianne harkitseville. Lue LVI-ala.fi -verkkosivuilta uratarinoita, tietoa kouluttautumismahdollisuuksista sekä faktoja alasta.
Ammatillinen peruskoulutus
Alalle tullaan useimmiten ammatillisen peruskoulutuksen kautta. Silloin taskussa on usein Talotekniikan perustutkinto. Opiskelu kestää kolmisen vuotta.
Tutustu ammattikoulut.fi -palveluun ja valitse ”Rakennus” tai kirjoita hakusanaksi ”LVI” löytääksesi ammattikoulut, joissa voit opiskella ilmanvaihtoasentajan, putkiasentajan, kylmäasentajan, lämmityslaiteasentajan tai teknisen suunnitteluassistentin tutkinnon.
Ammatilliseen koulutukseen voi hakea ympäri vuoden jatkuvan haun kautta. Jos haet ammatilliseen perustutkintokoulutukseen peruskoulusta tai lukiosta, niin haet pääasiassa yhteishaun kautta. Lue lisää Opintopolku.fi/ammatillinen koulutus.
Ammattikorkeakoulut
LVI-talotekniikka-alan opinnoista voit valmistua rakennusmestariksi (LVI-ala tai työnjohto), talotekniikan insinööriksi AMK tai insinööriksi YAMK. Alan koulutusta tarjoavat
Pääkaupunkiseudulla Arcada (ruotsinkielinen) ja Metropolia
Mikkelissä XAMK
Oulussa OAMK
Tampereella TAMK
Porissa SAMK
Joensuussa Karelia
Rovaniemellä Lapin ammattikorkeakoulu
Turussa Turun ammattikorkeakoulu
Ammattikorkeakoulut tarjoavat myös muuntokoulutusta, joka on tarkoitettu henkilöille, joilla on tutkintovaatimusten mukaista aiemmin hankittua osaamista siten, että tutkinto voidaan suorittaa nopeammin.
LVI-tekniikan ja energia-alan yliopistokoulutus
Yliopistossa voit opiskella tekniikan kandidaatiksi (TkK), diplomi-insinööriksi (DI), tekniikan lisensiaatiksi (TkL), tekniikan kandidaatiksi (TkK) tai tekniikan tohtoriksi (TkT). Alan koulutusta tarjoavat
Aalto-yliopisto
Tampereen yliopisto Tuni
LUT – Lappeenrannan teknillinen yliopisto