Vuosi nuoruudestani – Vuoden 2018 nuori LVI-suunnittelija

Haluamme tuoda esiin LVI-suunnittelijoita, jotka tekevät työtä hyvällä asenteella ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Vuoden nuori LVI-suunnittelija näyttää esimerkillään, että laadusta tinkimättä voidaan tuottaa terveitä ja energiatehokkaita ratkaisuja. Hänen on myös rohkea tekijä, joka ongelman nähdessään ratkaisee sen luovasti ja tehokkaasti.

Helmikuun neljäntenätoista SuLVIn suunnittelijapäivässä palkitsimme ensimmäistä kertaa Vuoden nuoren LVI-suunnittelijan. Raati, jossa ehdokkaita ruotivat Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja Tiina Strand, Talotekniikka-lehden päätoimittaja Heikki Heikkonen ja kehityspäällikkö Matti Kiiskinen, SKOL ry:stä, valitsi voittajaksi Juho Lepistön, joka toimii ryhmäpäällikkönä Granlundilla.

”En itse asiassa ollut itse huomannut tätä kilpailua. Talon sisällä oli mietitty meiltä sopivia ehdokkaita ja lopulta hyvin nopeasti tuli tieto, että myös minun toivottiin osallistuvan. Kun sitten sain vielä tietää voittaneeni, niin olihan se tosi hyvä tunne. Tiesin, kuinka kovia osaajia oli ehdolla ja itse asiassa vähän jopa yllätyin voitostani”, Juho kertaa nyt helmikuisia tapahtumia.

Hän yllättyi myös saamastaan huomiosta. ”Valintani Vuoden nuoreksi LVI-suunnittelijaksi huomioitiin yllättävän laajasti ja yhä edelleen joku muistaa nähneensä uutisen asiasta. Se on ollut välillä aika häkellyttävääkin.”

Juho Lepistö

Mukana monissa mielenkiintoisissa projekteissa

Juhon tarkoitus oli lukion jälkeen ryhtyä opiskelemaan rakennutekniikkaa, mutta jostain syystä LVI veikin mukanaan. Syytä tälle hän ei osaa tarkasti selittää, vaan toteaa, että opintojen valinta oli ehkä useiden sattumien summa. Alalla saamiaan mahdollisuuksia hän kiittelee kovasti. ”Olen vielä melko nuori ja päässyt mukaan tekemään niin hienoja juttua, joista en koulussa ollessa osannut edes haaveilla.”

Juhon työ ryhmäpäällikkönä jakautuu LVI-suunnittelun eri projektien töistä, mutta keskeisimpänä on Pasilan Tripla. Lisäksi hänen vastuullaan on suunnitteluryhmä, jonka kuuden tiimiläisen työtilannetta hän seuraa aktiivisesti. ”Pidän silmällä projektien etenemistä ja henkilökohtaisia työtilanteita. Onko töitä liikaa tai ehkä liian vähän. Alan työvoimapula on täyttä totta – yrityksemme on kasvanut paljon ja tekijöistä on jatkuvasti työvoimapulaa.”

”Kivan jätkän” maineessa

Yhtenä valintakriteerinä Vuoden nuorelle LVI-suunnittelijalle oli hyvä asenne ja kyky kuunnella asiakasta. Tämä teki vaikutuksen myös Juhoon. ”Ajatella, että ns. kivan jätkän maineellakin voi pärjätä tällaisessa kisassa. Yleensä sellaiset ominaisuudet näkyvät vain lähimmälle työyhteisölle.”

Juho itse pyrkii miettimään asioita aina positiivisen kautta. ”Mukava työkaveri ei tarkoita sitä, että hän on aina samaa mieltä kanssasi. Hän on luotettava, tietyllä tavalla rentokin. Ei marmateta, vaan pyritään kompromisseihin ja eteenpäin hyvällä fiiliksellä. Se on myös vastuunkantamista. Tehdään se, mitä luvataan”, Juho pohtii.

 

Seuraava SuLVIn suunnittelijapäivä järjestetään 13.2.2019 Sokos Hotel Presidentissä! Luvassa jälleen ajankohtaisia aiheita, mielenkiintoinen näyttely sekä verkostoitumista kollegoiden kesken.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi