Vauhtia ja tekemisen meininkiä

Teemu Korpelan, LVI-Dahlin Ilmanvaihdon Myynti- ja kategoriapäällikön, päivät ovat vauhdikkaita ja sisällöltään vaihtelevia. ”Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä. Haluan pitää kynnyksen tulla juttelemaan mahdollisimman matalana, aina saa ottaa yhteyttä”, Teemu kannustaa.

Hän päätyi alalle puolivahingossa parikymmentä vuotta sitten, kun huomasi työpaikkailmoituksen lehdessä. ”Siitä se tekemisen meininki sitten lähti”. Kiintymys alaan ja omaan työhön on vain kasvanut tuosta lähtien. ”Olen itse asiassa vasta aloittanut LVI-Dahlilla. Olen ollut aiemmin töissä ilmanvaihtolaitteita valmistavassa yrityksessä, sitten lämmityslaitteita valmistavassa yrityksessä, maahantuojankin palveluksessa, mutta kaiken aikaa LVI-Dahl on ollut kumppaninani. Lopulta päädyin tänne töihin ja olen todella tyytyväinen”, Teemu kertoo ja kehuu nk. Dahlin henkeä.

Mutta mitä myynti- ja kategoriapäällikkö tekee työkseen? ”Vastaan työssäni hankinnasta, sopimusten tekemisestä, valikoiman ylläpidosta ja kun vielä tuotteet pitäisi myydäkin, niin myynnin ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen on todella tärkeää. Ajattelen ilmanvaihtoa kokonaisuutena. Haluamme tarjota enemmän kuin pelkän logistisen palvelun”, Teemu selittää ja tarkentaa ”Haluamme tarjota oikeanlaiset tuotteet, jotka sopivat meidän logistiseen ketjuun, soveltuvat asiakkaiden käyttöön – siis oikea aika, paikka ja tuoteperhe”.

Yhdistystoiminta on alallemme hyväksi

Tässä vaiheessa Teemu tekee tunnustuksen. Hän on ollut paljon useammin isännöimässä SuLVIn jäsenyhdistysten iltoja muille, kuin ehtinyt osallistumaan oman yhdistyksensä kokouksiin. ”Tulosta tällaisista kokoontumisista ei voi koskaan suoraan mitata – kaikki kumuloituu pitkällä aikavälillä. Parasta on tavata vanhoja tuttuja ja saada suoraa palautetta. Ja kyllähän se aukoo välillä ovia kaupallisiin suhteisiinkin”, pohtii Teemu yhdistystoiminnan merkitystä.

”Yhdistystoiminta on tälle alalle hyväksi. Tällä alalla tulee tehtyä paljon itsekseenkin töitä, on hyvä keskustella välillä toisten kanssa, tuulettaa ajatuksia. Samalla kuulee uusista asioista. Vertaistukea ja verkostoitumista”.

Ala kehittyy ja haastaa

”LVI-alalla minua kiehtoo eniten se, että ala kehittyy tällä hetkellä äärettömän kovaa vauhtia, teknistyy kovaa vauhtia. Osittain tieto on vielä pirstaloitunutta. Uuden oppiminen motivoi eniten työssäni. Tehtäväni edellyttää, että pysyn kehityksen kyydissä ja saan muutkin pysymään mukana. Vaatimustaso ihmisillä on noussut, siihen haasteeseen meidän on vastattava ja siihen on vastattava tekniikalla, ei tässä enää ikkunaa avaamalla tuuletella”.

”Ilmanvaihto on niin iso osa sisäilmaa, kun Suomessa ollaan pääsääntöisesti sisällä (paitsi tänä kesänä) ilman sisäolosuhteiden hallinta on tärkeää. Uusien asetusten voimaantulo asettaa ilmanvaihdon puolelle todella paljon haasteita, meidän täytyy ymmärtää ja osata niin paljon enemmän kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Nyt täytyy todella tietää, mitä tehdään, jotta tulevaisuudessa vältytään tällaisilta sisäilmaongelmilta esimerkiksi julkisissa tiloissa. Kun varmistamme, ettei tulevien sukupolvien tarvitse jumpata näiden asioiden kanssa näin, siinä meillä on kaikilla paljon hyvää tekemistä”.

Suomen LVI-liiton yhteistoimintajäsenyys on osaamista ja kohtaamisia. LVI-Dahl on Suomen LVI-liiton yhteistoimintajäsen.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi