Töitä hakemassa? Tee CV verkkosivuille ja perusta LinkedIniin oma tilisi

Suomen LVI-liiton jäsenliite ilmestyy jokaisen Talotekniikka-lehden välissä. Syyskuun liitteessä pohdittiin muun muassa opiskelijoiden työllistymistä alalle ja miten luoda persoonallinen CV, joka tuo omaa osaamista sopivasti esille.

Hyvä CV kertoo, miten juuri sinä saat työnantajasi bisneksen kukoistamaan

Hyvä CV on yksinkertainen, helposti luettava ja myyvä. Selkeät fontit ja hieman perinteisestä poikkeava värivalinta tekevät jo ihmeitä. Siitä erottuvat ensisilmäyksellä hakijan henkilö- ja yhteystiedot, koulutustausta ja työkokemus. Onnistunut, asiallinen kasvokuva kannattaa käydä otattamassa vaikka ammattilaisella. Rahallinen panostus on pieni saavutettavaan hyötyyn nähden.

Myyvän osuuden kirjoittaminen on se haastavampi osuus. On parempi asettua työnantajan asemaan kuin kertoa millaista työtä itse on etsimässä. Kerro, mitä juuri sinä voit tarjota tälle työnantajalle. Miten osaamisestasi on hyötyä heille?

Kohdista aina CV:si hakemasi paikan mukaisesti. Työpaikkailmoituksessa on usein määritelty mitä ominaisuuksia haetaan tai millaisia tehtäviä on tarjolla. Vastaa niihin kohta kohdalta: mitä osaamista tai kokemusta sinä voit tuoda juuri tähän haettuun asiaan.

LinkedIn – aidosti hyödyllinen

LinkedIn vastaa suunnilleen julkista CV:tä. Lisäksi voit sekä saada suosituksia että suositella muita. LinkedIn on mahdollisuus laajentaa omaa verkostoa ja saada sitä kautta mahdollisia työtarjouksia. Kun joku tarvitsee vaikkapa työlleen tekijää, se löytyy helpoimmin ja turvallisimmin verkoston kautta. Luottamus ja suosittelu, siitä on siis kyse.
Verkostoituminen on tärkeää, sillä sinut myös huomioidaan työnhaussa suuremmalla todennäköisyydellä, jos jo tunnet jonkun yrityksen sisältä. Hyvä LinkedIn -profiili edellyttää pientä vaivannäköä: kirjoita koulutus- ja työkokemustietojen lisäksi myös kiinnostuksen kohteistasi, lähetä kontaktipyyntöjä aina kun mahdollista ja anna kontakteillesi suosituksia. Seuraa Suomen LVI-liittoa LinkedInissä!

CV verkkosivuina

Omaa osaamista esittelevät verkkosivut ovat yleistyneet ja sivuston perustaminen on parhaimmillaan täysin maksutonta. Oman nettisivun perustaminen on itse asiassa helpompaa kuin voisi kuvitella, sinun ei tarvitse osata koodata. Lataa tiedosto koneellesi tai kirjaudu palveluun. Anna sivustolle nimi ja voit ryhtyä muokkaamaan ulkoasua. Tarjolla on kirjaimellisesti tuhansia ilmaisia teemoja ja ulkoasuja, joita voit muokata yksinkertaisella ikonin klikkauksella.

Ilmaisella WordPress.com -sivun osoitteeseen tulee mukaan sana WordPress, mutta WordPressiltä saa myös kustomoidun verkko-osoitteen ja teknisen tuen halvimmillaan 2,99 dollaria kuussa. Wix.com taas on maksuton myös kustomoidulla, täysin omalla osoitteella.
Tekstin, kuvien ja mahdollisen videomateriaalin tuottaminen on luultavasti oman työnhakusivuston vaikein osuus. Hae hakukoneella rohkeasti malleja. Voit kertoa itsestäsi enemmän kuin CV:ssä, mutta muista yhä näkökulma: mitä osaamista sinä tarjoat työnantajasi hyödyksi?

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi