Timo Korhonen valittu FISEn seuraavaksi toimitusjohtajaksi

Timo Korhonen
Tämän valokuvan tekijänoikeudet omistaa Miska Photography

 

DI KTM Timo Korhonen on valittu FISEn seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä FISE Oy:ssä 17.5.2021 Marita Mäkisen siirryttyä Ramboll Finland Oy:n korjausrakentamisen ja tutkimusten alueen johtajaksi.

Timo Korhonen on joensuulainen diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, joka on valmistunut Oulun Yliopiston teknillisestä tiedekunnasta vuonna 1995 diplomi-insinööriksi pääaineena rakentamistekniikan tuotanto- ja käyttötalous sekä Itä-Suomen Yliopistosta vuonna 2017 kauppatieteiden maisteriksi pääaineena palveluliiketoiminta. Hän on valmistumisensa jälkeen toiminut mm. rakennuttajakonsulttina JP-Terasto Oy:ssä ja apulais- ja toimistopäällikkönä Eduskunnan kanslian kiinteistötoimistossa.

Vuodesta 2008 Korhonen on toiminut Joensuun kaupunkikonserniin kuuluvan Joensuun tilakeskuksen johtajana vastaten tilakeskuksen toiminnallisesta ja taloudellisesta johtamisesta, mm. talonrakennuksen investointien, kiinteistöjen kunnossa- ja ylläpidonpidon sekä kiinteistöomaisuuden omistajaohjauksen osalta.

”FISEn toimitusjohtajan tehtävä on luonteva askel päästä lopputuotteen laadun käyttäjästä lopputuotteen laadun kehittäjäksi”, Korhonen luonnehtii. Timo Korhonen iloitsee uusista haasteistaan. Pitkä kokemus rakennuttamisen ja kiinteistöjen omistuksen tehtäväalueilta on opettanut henkilöosaamisen ja toimijoiden yhteistyön sekä osaamisen tunnistamisen tärkeyden rakentamisen laadun edistämisessä. FISEllä on tässä osaamisen tunnistamisessa ja sertifioinnissa keskeinen rooli.

Henkilöpätevyyksien merkitys kasvaa entisestään tulevaisuudessa. Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnissä ja kaavailuissa on esitetty suunnittelijoiden ja työnjohtajien valtakunnallista pätevyysrekisteriä, jota ylläpitäisi YM:n valtuuttamat tahot. ”Timo pääsee aloittamaan FISEn uuden aikakauden tuoreen lakiluonnoksen kanssa. Olemme iloisia saadessamme Timon osaamisen ja kokemuksen FISEn käyttöön”, toteaa FISEn hallituksen puheenjohtaja Janne Tähtikunnas.

FISEn pätevyysjärjestelmässä on tällä hetkellä 81 pätevyysnimikettä. Pätevyysrekisterissä on 9100 pätevyyttä. FISE ylläpitää myös rakennusvirhepankkia, jossa on 82 rakennusvirhekorttia.

Lisätietoa:
Janne Tähtikunnas, FISE Oy:n hallituksen puheenjohtaja
janne.tahtikunnas@omakotiliitto.fi
0400 893 583

Timo Korhonen, FISE Oy:n toimitusjohtaja 17.5.2021 alkaen
timo.korhonen@joensuu.fi
0500 678 229

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi