SuLVIn hallituksen puheenjohtajan tervehdys

Tervehdys Ammattilaiset!

SuLVIn tämän vuoden teemat ovat jäsenpysyvyys ja jäsenhankinta. Voisi ehkä myös laajentaa jäsenpysyvyyden käsitettä jäsenten aktiivisuuden ja aktiivisten jäsenten lisäämiseen.

Monelle SuLVI saattaa näkyä vain alan johtavana ammattijulkaisuna, eivätkä monet jäsenet hyödynnä jäsenyyttään sataprosenttisesti. Tähän aiheeseen tulemme vuonna 2019 paneutumaan ja innostamaan jäseniämme aktiivisuuteen.

Myös paikallisyhdistyksiltä toivoisin oman toimintansa aktivointia. Kun tilaisuuksia järjestetään, niin se tuo kiinnostusta ulkopuolelta, mikä puolestaan tuo uusia kasvoja mukaan toimintaan.

Uudet ihmiset rikastuttavat toimintaa

Ilolla katselin liittokokouksessa Kokkolassa, kuinka monet yhdistykset ovat alkaneet ”nuorentua” ja uusia kasvoja näkyy monessa yhdistyksessä. Tämä tuo meille uskoa tulevaisuuteen, ideoita ja uusia katsontakantoja. Puhumattakaan uusista tavoista kommunikoida.

Toki nuorentuminen ei ole itsetarkoitus, kuin ei ole myöskään eläköityminen. Se on jotain sieltä välistä. Emmekä saa myöskään missään vaiheessa unohtaa nykyisiä jäseniä – ovatpa sitten nuoria tai senioreita. Yhdistystoiminta on yhteisöllistä toimintaa, jonne mahtuu mukaan kaikki. Itse näen, että nuorissa on meidän tulevaisuus. Onkin erittäin merkittävä asia, että otamme nuoret mukaan toimintaan mahdollisimman alussa opiskelutaipaleella. Opiskelijoille jäsenyys antaakin todella paljon, jos ymmärtää yhdistyksen tarkoitusperiä. Jäsenyys on oiva tapa tutustua alaan ja alan toimijoihin. Tätä kautta harjoittelupaikat ja työpaikat on helppo kartoittaa ja päästä jopa valitsemaan mielekkäimpiä mahdollisuuksia.
Itse olen ollut jäsenenä yhtä jaksoisesti nyt yksitoista vuotta. Opiskeluaikana olin jäsenenä toiset yksitoista vuotta, mutta sitten totesin, että en enää halua maksaa ”kallista” jäsenmaksua yhdistykselle, jonka toiminnasta en tiedä mitään. Ymmärrän hyvin opiskelijoita tässä kohtaa. Kun ei ole kontaktia yhdistykseen, sitä etääntyy nopeasti yhdistyksen tarkoitusperistä ja tuntee maksavansa turhaan jäsenmaksua. Siksi jäsenaktivointi onkin ensiarvoisen tärkeää. Itse näen, että paras tapa aktivoida nuoria on antaa vastuuta. Vastuuta tulee jakaa, jotta kaikki voivat rikastuttaa sitä omalla panoksellaan.

Uudenvuoden haasteeni teille, jäsenet

Viime vuonna teimme uuden ennätyksen yhteistoimintajäsenten määrässä. Tulevaisuudessa tulemme kehittämään tätä sektoria. Ajatuksemme on järjestää yritysjäsenille useampia verkostoitumistilaisuuksia ja näin luoda tilaisuuksia toimia ketterämmin LVI-alan toimijoiden kesken.

Kuten tuossa mainitsin, niin olen ollut yksitoista vuotta yhdistyksen jäsen. Tuona aikana olen tuonut yksitoista jäsentä yhdistykseen – yhden joka vuosi. Toki olen käynyt luennoimassa opiskelijoille ja haalinut mukaan kerralla luokallisen jäseniä, mutta nyt tarkoitankin heitä, joiden kanssa teen päivittäistä työtä. Harva on sanonut, että enpä tule mukaan. Päinvastoin. Useimmille on helpompaa tulla mukaan, kun joku tuttu tasoittaa tietä ja tarvittaessa pitää vaikka kädestä kiinni.

Haastankin teidän kaikki tekemään saman tänä vuonna. Näin saamme kaikki alan toimijat yhden katon alle ja toimimaan yhteisen hyvän eteen!

Hyvää loppu vuotta! Olkoon kaikki toimintanne menestyksekästä ja kantakoon se ison hedelmän.

Terveisin

Mikko Liljeberg
SuLVIn hallituksen puheenjohtaja

2 KOMMENTTEJA

  1. SuLVIn henkilökunta!
    Kiitos aktiivisesta tiedottamisesta.
    HYVÄÄ VUODELLE 2019
    Tv. Neuvos L. S.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi