Ring ring! Esittelyssä SuLVIn jäsen

Pitkästä aikaa soitamme jälleen Suomen LVI-liiton jäsenille ja kysymme kuulumisia. Ring ring on juttusarja, jonka haastateltavat valitaan satunnaisesti Suomen LVI-liiton jäsenrekisteristä.

Tällä kertaa puhelin pirahti Oulussa, Valloxin toimistolla. Vallox on tunnettu, jo yli 40 vuotta Suomessa ilmanvaihtojärjestelmiä valmistanut yritys. Puheluuni vastasi Pohjois-Suomen ja Pohjanmaan alueiden aluepäällikkönä toimiva Taina Iloviita. Hän kertoi työnsä olevan hyvin vaihtelevaa ja mielenkiintoista.

Taina Iloviita

”Olen ollut nyt Valloxilla kahdeksan vuotta töissä. Työpäivät vaihtelevat paljon, olen keskimäärin kaksi päivää viikosta reissussa, kolme Oulun toimistolla. Tykkään työstäni todella paljon. Liikun paljon erilaisten alueellisten tapahtumien mukaan ja jos samalta suunnalta löytyy asiakkaita, sovin heidän kanssaan tapaamisen siihen samaan syssyyn”, Taina kertoo työstään ja jatkaa, että hänen asiakkaitaan ovat pääasiassa LVI-urakoitsijat, suunnittelutoimistot, rakennusliikkeet sekä LVI-alan tukkuliikkeet. Repertuaari on siis hyvin laaja.

LVI-alalle Taina päätyi fiksun opinto-ohjaajan kautta. Lukion jälkeen nuori Taina totesi, että kyllä lukuhommat saisivat nyt toviksi riittää ja opinto-ohjaaja ohjasi hänet läheiseen ammattikouluun teknisen piirtäjän linjalle. Yksi suuntautumisvaihtoehto oli LVI-piirtäminen ja niin Taina päätyi LVI-piirtäjäksi suunnittelutoimistoon. Veri veti kuitenkin sosiaalista naista enemmän ihmisten pariin ja opinnot jatkuivat teknilliseen opistoon, josta Taina valmistui LVI-insinööriksi ja jatkoi suoraan myyntitehtäviin. ”Olen tehnyt myyntihommia vuodesta 1997 lähtien, tutuksi ovat tulleet maalämpöpumput, öljypolttimot ja nyt ilmanvaihtojärjestelmät. LVI-ala on tosi monipuolinen ja toivoisin, että nuoret tuntisivat LVI-alan paremmin. Olen mukana Oulun LVI-yhdistyksessä ja juuri edellisessä kokouksessa meillä pohdittiin, että kuinka saada alan hakijoiden määrää nostettua, kuinka promotoida alaa nuorille.”

Taina on mukana Oulun LVI-yhdistyksen, OuLVIn vaalivaliokunnassa ja lisäksi hän ottanut tehtäväkseen yhdistyksen virkistystoiminnan. Juuri parhaillaan työn alla ovat suositut pikkujoulut. ”Pikkujoulujemme vastaanotto on aina tosi innostunutta. Tänä vuonna illastamme yhdessä ja menemme sitten teatteri Rioon katsomaan Miehen käyttöoppaan-10 tapaa selvitä arjesta”, kertoo Taina. Hän arvioi, että ehkä omalta osaltaan hektinen työelämä verottaa ihmisiä niin, että työhön liittyvät menot eivät aina houkuttele. Ehkä omalta osaltaan myös sosiaalinen media vie aikaa, ”Vaikka en kyllä ymmärrä, että miten siellä Facebookissa vietettäisiin yhdessä lämmityskauden päättäjäisiä”, hän nauraa.

Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustuu oman alueen ammattilaisiin – asiakkaisiin, kollegoihin ja kilpailijoihin.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi