Rakkaudella merkitty – HäLVIn kesäteatterimatka

Hämeenlinnan LVI-yhdistys on jo vuosia katkaissut kesän kulttuurin parissa. Valkeakosken kesäteatteri Apianniemessä on antanut tähän vakuuttavat puitteet. Tänäkin vuonna HäLVIn ryhmä aveceineen lähti heti elokuun 2. päivänä kohti Valkeakoskea. Tällä kertaa Valkeakoskella ohjelmassa on Jari Sillanpään elämästä kertova tarina: Rakkaudella merkitty. Kevään ja alkukesän aikana näytelmäkin sai ylimääräistä huomiota Jarin uudempien, mielipiteitäkin jakaneiden, seikkailujen vuoksi. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut HäLVIn innokkaan porukan lähtemiseen paikalle, eikä teatterin näytöksiin muutenkaan. Elokuinen näytös, kuten lähes kaikki muutkin näytökset ovat olleet loppuunmyytyjä.

Vaikka Jari Sillanpää ei kuulukaan henkilökohtaisiin suosikkeihin, niin näytelmässä esitetty tarina oli kiehtova. On aina hienoa nähdä tarina ihmisestä, joka nousee parrasvaloihin voimalla, uskolla, rakkaudella ja sisulla. Esityksessä Jarin elämää katsotaan kahdesta eri näkökulmasta: hänen nykyisen itsensä ja nuoren itsensä. Tämä luo vaihtelevuutta näytökseen ja monessa kohtauksessa Jari käy keskustelua itsensä kanssa. Hän katsoo samalla tulevaisuuteen ja menneisyyteen. Esityksessä perinteiseen tapaan suurta roolia näyttelevät laulut. Niitä kuullaan paljon ja vaikka ei Jari Sillanpäätä kuuntelisikaan aktiivisesti, niin jokainen laulu oli tuttu ja vaikuttava. Näyttelijät olivat erittäin ammattitaitoisia ja varsinkin laulukohtauksissa pystyivät nostamaan esille vahvoja tunteita. Erityisesti Jareja näytelleet Jari Ahola ja Martti Manninen onnistuivat tuomaan esille Jari Sillanpäälle kaksi erilaista ääntä, jotka molemmat silti kuulostivat Jari Sillanpäältä.

Kuten usein hyvän teatteriesityksen jälkeen, niin nytkin tunne esityksen jälkeen oli sekä mukavan rento että samalla mietiskelevä. Tarinan opetuksena on varmasti: lähtökohdat, erilaisuus tai se mitä muut ajattelevat eivät jarruta, jos on näkemystä, sisua, periksiantamattomuutta ja uskallusta tehdä asiat omalla tavallaan, samalla muita rakastaen.

Antti Heinonen
HäLVI ry

 

Yhdistystoiminta on jäsenten yhteistä toimintaa sinua kiinnostavan asian puolesta. Voit vaikuttaa omaan alaasi ja toimia oman yhteisösi hyväksi. LVI-alan ammattilaisten verkostoitumisen kannalta yhdistysten järjestämät tapaamiset ja retket ovat tärkeitä tapahtumia. Ja yhdistyksissä tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat järjestää yhteistä tekemistä. 

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi