Puheenjohtajien iltapäivässä pohdittiin tulevaa

Puheenjohtajien iltapäivässä pohdittiin tulevaa

Yhdistysten puheenjohtajat kokoontuivat perjantaina 11.2. Teamsin välityksellä yhteisen iltapäivän äärelle. Alkuun kuultiin terveiset tuoreelta hallituksen puheenjohtaja Erkki Råmanilta sekä varapuheenjohtaja Johanna Satumäeltä. Teemana oli jäsentoimikunnan, kuten muidenkin toimikuntien tarkoitus, tehtävät ja yhdistysten uudet aktiivit näihin mukaan. Toimikuntien kokoonpanot tarkentuvat vielä alkuvuoden aikana, kerromme terveisiä heidän suunnitelmistaan vielä erikseen!

Keskustelua ja ajatustenvaihtoa käytiin mm. opiskelijajäsenten rekrytoinnista, ja toisaalta heidän säilyttämisestään yhdistyksen toiminnassa. Hienoja ideoita kumpusi, kun Mikko Suhonen HeLVIstä oli kertomassa heidän opiskelijatoiminnastaan ja ajatuksistaan. Työtä pitäisi tehdä Suomen laajuisesti ja SuLVI mukana tätä työtä tukemassa. Tarvitaan yhteistä toimintaa ja yhteisiä tapahtumia nuorille ja myös kannustaa yhdistysten kokouksiin ja jopa luottamustehtäviin mukaan. Saamme tästä tarkemman suunnitelman ja käynnistetään se yhteistuumin täytäntöön!

Kävimme läpi puheenjohtajille loppuvuodesta lähetetyn kuulumiskyselyn tuloksia. Kerrottiin, että lähitapaamisia on ollut hyvin vähän. Osa yhdistyksistä on luopunut vuosittaisista kokouksista ja järjestävät tilalle kaikkea muuta: Kalastuskilpailuja, saunailtoja, ruokailtoja ja yleistä yhdessäoloa. Tutustumismatkat tehtaille ja alan kiinnostaviin kohteisiin ovat vielä saaneet hetken odottaa.

Viestintään toivottiin tukea ja sitä SuLVIlta onkin tulossa tarjolle. Puheenjohtajien työkaluksi yhdistyksen pyörittämiselle rakennetaan mm. materiaalipankki viestintäpohjineen ja -materiaaleineen, sekä esimerkiksi käsikirja tarpeellisine infoineen, joita toimialajärjestön tehtävissä on hyvä muistaa.

Kiitos kaikille mukanaolosta – tästä on hyvä jatkaa vuotta uusin ideoin ja rakentaa yhteistä tekemisen meininkiä!

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi