Professori Risto Kosonen pohjoismaisten LVI-järjestöjen SCANVACin puheenjohtajaksi

SCANVACin jäsenet ovat yksimielisesti valinneet puheenjohtajakseen professori Risto Kososen, LVI-tekniikan emeritusprofessori Olli Seppäsen erottua tehtävästä.

SCANVAC on vuonna 1994 perustettu järjestö, jonka jäseniä ovat tanskalainen Danvak (Fælles selskab for Danvak-VVS Teknisk Forening og IDA-HVAC), islantilainen LAFI (Lagnafélag Islands), norjalaiset Norsk VVS, Energi- og Miljøteknisk Forening sekä ruotsalainen Energi- och Miljötekniska Föreningen. Suomen LVI-liiton jäsenyys on järjestetty FINVACin kautta.

”Pohjoismainen yhteistyö on tehokkain tapa nostaa ääntämme myös yleiseurooppalaiseen tietoisuuteen”, toteaa Kosonen.

”Meillä on paljon yhteisiä haasteita Pohjoismaissa. Olemme siirtymässä kohti kestäviä, älykkäitä ja joustavia energiajärjestelmiä. Energiamuutos vaatii uusia tapoja ajatella uusiutuvien energialähteiden lähteitä, tuotantoa, markkinoita, siirtoa ja käyttöä. Tulevaisuudessa tarvitsemme älykkäitä rakennuksia, toisin sanoen rakennuksia, jotka kykenevät havaitsemaan, tulkitsemaan, kommunikoimaan ja vastaamaan muuttuviin olosuhteisiin, jotka asukkaiden asettamat vaatimukset koskevat sisäilmastosta, teknisten rakennusjärjestelmien toiminnasta ja älykkäiden energiajärjestelmien kysynnästä.
Saavuttaessa haastavia energiansäästötavoitteita ei pidä unohtaa sisäilmaa. Lämpömukavuudella ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveellisille ja miellyttäville elin- ja työympäristöille. Varsinkin nyt, kun elämme pandemiaolosuhteissa, ilmanvaihdon rooli on huomattu huomattavasti. Siirtoriskin vähentämiseksi tilat olisi tuuletettava tehokkaasti”, kirjoittaa Kosonen SCANVACin tiedotteessa.

SCANVAC järjestää mm. pohjoismaiset Roomvent ja Cold Climate HVAC -konferenssit. Seuraava Cold Climate HVAC & Energy järjestetään Tallinnassa 18.-21.4.2021. Kosonen haluaa tulevaisuudessa vahvistaa koulutuksen, tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä SCANVACin toiminnan myötä.

”SCANVAC-yhteistyöllä saavutamme parempia tuloksia kuin yksittäisten maiden toimilla.”

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi