Pohjois-Karjalan LVI-yhdistyksen esittely

Hei Heli Partanen, kauanko olet toiminut jäsenyhdistyksen puheenjohtajana ja mitä asioita ajat puheenjohtajana?
Olen toiminut puheenjohtajana vuoden 2016 alusta. Tehtävässäni mietin joka vuodelle oman teemansa. Viime vuonna panostettiin kuukausitapaamisien osallistujien määrän kasvattamiseen sekä jäsenten aktivoimiseen. Tänä vuonna teemana on opiskelijajäsenten aktivointi. Seuraavan vuoden teema on vielä salaisuus. Ylipäätään yhdistystoiminnan mielekkyys, yhdessä tekemisen meininki ja monipuolinen toimintakalenteri ovat mielestäni hyviä lähtökohtia ryhtyä kehittämään omaa yhdistystä.

Ketä teillä on jäsenenä?
Jäsenistössä on LVIA-alan urakoitsijoita, asentajia, suunnittelijoita, opettajia, viranomaisia, LVI-myyjiä ja edustajia, opiskelijoita, laite- / tavaravalmistajia, eläkeläisiä, aika lailla laaja-alainen jäsenistö. Ikäluokat painottuvat 50-65-vuotiaisiin, mutta tapaamisissa käy jonkin verran muitakin ikäluokkia.

Millaisia tapahtumia järjestätte jäsenillenne?
Joensuussa järjestettiin juuri huhtikuun alussa rakennusmessut, joissa PoKaLVI on mukana talkootehtävissä. Jäsenet pääsivät maksutta messuille. Meillä on neljä tapaamista vuodessa, joiden sisältöön ja paikkaan yritetään keksiä aina jotain uutta. Esimerkiksi huhtikuussa tapasimme Marttojen keittiöllä kokkausillan merkeissä. On myös järjestetty tapaamisia keilahallilla, yritysten omissa tiloissa – viime vuonna kokoonnuimme Joensuun rakennusvalvontaan. Tapaamisten lisäksi pidämme sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset. PokaLVI järjestää myös koulutuksia, esimerkiksi viime vuonna Sairaalakaasukoulutuksen ja tänä vuonna oli TATE 12-koulutuksen. Suunnittelemme tälle vuodelle myös pikkujouluja, excursiomatkoja ja yritys- ja tehdasvierailuja. Lisäksi pyrimme kehittämään muiden paikallisten rakennusalan yhdistysten kanssa yhteistoimintaa, kuten reissuja yritysvierailuja.

Miten keräätte varoja toimintaanne?
Jäsenmaksut, koulutukset sekä Ralvis Oy:n kautta tuloutuvat osingot. Lisäksi isompiin tapahtumiin olemme tehneet mainosmyyntiä, joilla pyritään kattamaan tapahtumasta aiheutuvat kustannukset.

Kenen paikallisten toimijoiden kanssa teette yhteistyötä?
Joensuun rakennusmestarit ja insinöörit ry, Pohjois-Karjalan RIA ry, SAFA ovat meidän yhteistyökumppaneitamme.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi