Oulun LVI-yhdistys OuLVI mukana valitsemassa Pohjois-Suomen parasta rakennustekoa

YTR logo

Oulussa toimii eri rakennusalan toimijoiden yhteistyöryhmä YTR, johon kuuluvat Oulun Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit, Suomen Rakennusinsinöörien Liiton Pohjois-Suomen osasto, Oulun Rakennusmestariyhdistys, Pohjois-Suomen Arkkitehdit, Oulun Insinöörit sekä Oulun LVI-yhdistys, OuLVI.

Yhteistyöryhmä järjestää jäsenilleen niin työmaavierailuita kuin vapaa-ajan tapahtumiakin, mutta tärkein ja näkyvin teko on syksyisin järjestettävä Pohjois-Suomen rakentajapäivä, jossa palkitaan Pohjois-Suomen paras rakennusteko. Rakentajapäivän tämän vuoden aiheena oli puurakentamisen nykytila ja tulevaisuus.

Kuhmon Tuupalan puukoulu on Pohjois-Suomen paras rakennusteko 2017

Pohjois-Suomen paras rakennusteko -palkinto on YTR:n vuosittain jakama tunnustus vuoden parhaalle rakennusteolle. Palkinto on jaettu jo vuosituhannen alusta lähtien.
Tänä vuonna raati, jossa on edustus jokaisesta yhteistyöryhmän organisaatiosta, myönsi tunnustuksen Kuhmon kaupungille Tuupalan puukoulun rakentamisesta. Puukoulun rakentamisessa huomioitiin Terve Talo -kriteerejä ja se rakennettiin sääsuojan alla ristiinlaminoiduista CLT-elementeistä. Palkintoraati kiittikin Kuhmon kaupungin päättäjien rohkeutta toteuttaa tämä huomiota herättänyt projekti.

Katso kuvia Tuupalan puukoulusta.

Kuivaketjurakentamista

Terve Talo -kriteerit ovat toteutusohje, jota noudattamalla suunnittelussa ja rakentamisessa saadaan aikaan terveellinen ja sisäilmaltaan raikas ja puhdas rakennus. Toteutus dokumentoidaan asiakirjoihin.

Kriteereissä käsitellään rakennuttajan tehtäviä, rakentamisprosessia, rakennussuunnittelua, rakenteiden kosteusteknistä toimivuutta, ilmanvaihtoa ja ilmastointia, lämmitystä sekä valaistusta. Rakentamisessa varmistetaan, etteivät materiaalit missään vaiheessa kastu.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi