Lämmityskauden avajaiset Lapissa

Lapin LVI-yhdistys LapiLVI kokoontui marraskuun 16. Lapin ammattikorkeakoulun auditorioon koulutustapahtumaan lämmityskauden avajaisten merkeissä. Koulutus, jossa esiteltiin Paroc Groupin uusia tuotteita ja käsiteltiin verkostojen tasapainotusta TA-Scopen avulla (IMI Hydronic Engineering Oy) oli veloitukseton Lapin ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle. Opiskelijoita olikin mukavasti paikalla.

Paroc Group – Talotekniikan kohteisiin suunnitellut PAROC Hvac -ratkaisut

Risto Hevosmaa, Parocin aluemyyntipäällikkö, esitteli lyhyesti yrityksen ja kertoi tämän jälkeen PAROC kivivillasta LVI-eristeenä. Koulutuksessa käytiin läpi Parocin LVI-eristeet ja niiden käyttökohteita, joita ovat mm. putkieristäminen, IV-kanavien eristäminen ja paloeristysratkaisut. Hevosmaa mainitsi myös Parocin kehittämän LVI-eristysten mitoitusohjelman (PAROC Calculus).

Jätevesiviemärin tuuletusputkien, eli tuuletusviemärien siirrot luoksepääsemättömissä paikoissa edellyttävät suurta huolellisuutta viemäriliitosten tekemisessä. Ellei muhviliitoksen tiiviste ole asianmukaisesti paikallaan tai tiiviste puuttuu kokonaan, pääsevät viemärikaasut ja mahdollisesti viemärien sisälle kondensoitunut vesi leviämään lämmöneristyskerrokseen ja edelleen asuintiloihin, kerrotaan Rakennus-, LVI- ja kiinteistöalan henkilöpätevyydet FISE Oy:n virhekortilla “Tuuletusviemäreiden yhdistäminen, viemärihajut” (RVP-ST-LVI-50).
Myös Parocin Hevosmaa muistutti, että tuuletusviemäri on eristettävä kondenssitiiviiksi.

IMI Hydronic Engineering Oy – Verkostojen tasapainotus TA-Scopen avulla

Mikko Hynninen, Itä- ja Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkö esitteli TA-Scopen, HySelect –ohjelman käyttöä yhdessä TA-Scopen kanssa sekä uutta HyTools -sovellusta.
TA-Scope on lämmitys- ja jäähdytysverkostojen paine-erojen, virtausten, lämpötilojen ja tehojen mittaus- ja dokumentointilaite. HyTools on hydronisia laskentatyökaluja sisältävä mobiilisovellus ja HySelect puolestaan on tietokoneohjelma, joka auttaa järjestelmän säätämisessä suunnitteluvaiheesta rakennuksen elinkaaren loppuun asti.

”Tämä oli ensikosketus HyTools -sovellukseen ja kyllä se laadukkaalta vaikuttaa”, toteaa koulutuspäivää järjestämässä ollut Marko Haavikko, LapiLVIn puheenjohtaja ja SuLVIn hallituksen jäsen. ”Paineistus on järjestelmän henkivakuutus. Ilmaongelmat ovat paineistuksen ja lopputarkastuksen ongelmia, eikä tätä usein ymmärretä. Ilmaus ja ilman käyttäytyminen suljetussa järjestelmässä olisi ymmärrettävä”, Marko kertaa koulutuspäivässä opittua ja kiittelee lopuksi päivän kouluttajia. ”Kyllä tässä tunnelma oli paikoin intensiivinen, istuimme kuin pienet pojat kuuntelemassa ja mankumassa lisää”, vinkataan pilke silmäkulmassa. Lopuksi koulutuspäivä vielä viimeisteltiin hotelli Pohjanhovin seisovan pöydän tarjoiluilla.

Lapin LVI-yhdistys kiittää osallistujia!

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi