Korona-viruksen vaikutus Suomen LVI-liiton järjestämiin koulutuksiin

Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Tämän vuoksi muun muassa julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

Suomen LVI-liiton koulutukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä tai siirretään. Otamme ilmoittautuneisiin yhteyttä ja päivitämme tietoja koulutuskalenteriimme sitä mukaa, kun tila- ja luennoitsijajärjestelyt on sovittu.

Yhteistyökumppanimme Taitotalon lähiopetuksen tilat suljetaan ja kaikki lähiopetus siirtyy pidettäväksi etäopetuksena mahdollisuuksien mukaan. Toimenpiteet ovat voimassa 18.3.2020 lähtien. Tämän hetken tiedon mukaan poikkeusjärjestelyt jatkuvat 13.5.2020 asti. Taitotalon tiedote.

Matkajärjestelyiden siirrot ja peruuntumiset

VR:n ohjeistus
Jos haluat muuttaa kotimaan kaukoliikenteen matkasi yli 2 viikon päähän, voit tehdä sen nyt poikkeuksellisesti veloituksetta. Matkakohteen ja matkustusluokan tulee pysyä samoina. Alle 2 viikon päähän tehtäviin muutoksiin pätevät normaalit muutosehdot. Muutoksen voit tehdä toukokuun loppuun asti asemien lipunmyynneissä tai asiakaspalvelussa (p. 0800 166 888). Huomioithan, että asiakaspalvelussa on tällä hetkellä valitettavasti ruuhkaa, mutta pyrimme vastaamaan kaikille mahdollisimman pian.
Voit siirtää junalippuasi niin pitkälle kuin junalippuja on myynnissä. Tällä hetkellä (19.3.2020) kotimaan junaliput ovat myynnissä 14.6. saakka. Voit myöhemmin muuttaa matkustusajankohtasi kun loppukesän ja syksyn junaliput tulevat myyntiin, ajankohdasta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa. Lisätietoa.

Finnairin ohjeistus
Voit hakea hyvitystä käyttämättömästä lentolipusta tai sen osasta ja etukäteen maksetuista lisäpalveluista. Hyvityksen hakemiseksi sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin täyttää tämä takaisinmaksulomake. Korvaamme käyttämättömän lipun tai sen osan sinulle kokonaisuudessaan. Suuren hakemusmäärän vuoksi takaisinmaksujen käsittelyssä on valitettavasti ruuhkaa, ja käsittelyaikamme on noin yksi kuukausi.
Voit siirtää matkasi ajankohtaa 30.11.2020 asti kuluitta. Lue lisää.

Korona-virus ei ole useimmille vaarallinen, mutta sen leviämistä on pyrittävä rajoittamaan

THL:n mukaan noin 80 % raportoiduista tapauksista on ollut lieviä ja sairastuneet ovat toipuneet. Noin 14 %:lla tauti on ollut vakavampi, oireina keuhkokuume ja/tai hengenahdistusta, ja 6 %:lla tila on ollut kriittinen. Vakavia tautitapauksia ja kuolemantapauksia on havaittu eniten iäkkäämmillä henkilöillä, joilla on jo jokin perussairaus.

Viruksella on siis enimmäkseen seurannaisvaikutuksia. Tautiin vakavammin sairastuneet tarvitsevat sairaalahoitoa tai jopa tehohoitoa, eli esimerkiksi suomalaisista (väkiluku 5 528 442) tarkoittaisivat edellä mainitut prosentit 773 980 henkeä sairaalahoidossa ja 331 700 potilasta tehohoidossa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivittää tilannetietoja THL:n verkkosivuille päivittäin.

Koronavirustartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja terveydenhuollon ammattilaisten suosituksia noudattamalla.

 

Edit: päivitetty 31.3.2020

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi