Kolme sukupolvea KePoLVIsta

Illan aikana SuLVIn kultaisia ja hopeisia ansiomerkkejä jaettiin KePoLVIn ansioituneille jäsenille. Keski-Pohjanmaan LVI-yhdistys muisti ansiomerkin saaneita myös perinteisellä tervatynnyrillä. Kuvassa etuoikealla Erkki Råman ja Jaakko Puputti.

23.-24.11.2018 juhlittiin KePoLVIn viittäkymmentä vuotta ja järjestettiin SuLVIn liittokokous Kokkolassa.

Keski-Pohjanmaan LVI-yhdistyksen perusti viisikymmentä vuotta sitten Leo Puputti muutettuaan Keski-Suomesta Kokkolaan. ”Isä toimi alan opettajana Keski-Suomessa ja oli siellä silloisen paikallisen LVI-yhdistyksen jäsenenä”, kertoo Leon poika, Seppo Puputti.
Kokkolassa ei tuolloin alan ammattilaisten kesken mitään yhteistä toimintaa, joten Leo kääri hihansa. Perustamiskokouksessa oli mukana henkilöitä Huberilta, Onniselta, Hankkijalta sekä mahdollisesti myös tuolloiselta Outokummun tehtaalta.

Opettajan tehtävissä Leo ei Kokkolassa jatkanut, vaan teki kaupungin LVI-tarkastuksia ja hoiti kiinteistöjä. Seppo oli Kokkolaan muutettaessa parikymppinen nuorimies. ”Menin silloin armeijaan.

Sen jälkeen kävin Helsingissä Teknillisen oppilaitoksen, palasin Kokkolaan ja liityin yhdistyksen jäseneksi minäkin”. Vuosien mittaan hän on toiminut yhdistyksen hallituksen eri tehtävissä ja ollut myös SuLVIn hallituksen jäsenenä. Hotorautaneuvoksen arvon
Seppo sai 2007. Hän on järjestyksessä 276. hotorautaneuvos, isänsä Leo 102.

Sepon poika Jaakko Puputti oli mukana jo ennen virallista yhdistyksen jäseneksi liittymistään. ”Olihan se tavallaan luonnollinen jatkumo”, hän naurahtaa. ”Yhdistystoiminta on mukavaa. Ja kun on ollut näin hyvä porukka kuin meillä KePoLVIssa on, niin onhan
se ollut ihan kunnia-asiakin saada osallistua”, SuLVIn hallituksen varajäsenenkin tehtävissä toimiva Jaakko kiittelee kaikkia aktiivisia KePoLVIlaisia.

Jo illan pimetessä koettiin KepoLVIn juhlissa vielä yhtä aikaa sekä haikea että hauskuuttava hetki, kun KePoLVIn puheenjohtaja Erkki Råman kutsui yllättäen Jaakko Puputin juhlasalin eteen. ”Ilmoitan teille suuren ilon”, Råman julisti. ”Teille on syntynyt uusi puheenjohtaja.” Ja näin taputusten ja iloisten onnitteluiden saattelemana toiminnanjohtaja Tiina Strand nosti puheenjohtajakäädyt Jaakon harteille.

Ja totta tosiaan – juhlien järjestelyissä apuna toimineessa salibandyjoukkueessa mukana ahkeroi myös Jaakon poika!

Keski-Pohjanmaan KePoLVIn esittely

Annetaan vielä puheenvuoro Erkki Råmanille. Esittelyvuorossa Keski-Pohjanmaan LVI-yhdistys.

“Olen ollut näissä tehtävissä lähemmäs kymmenen vuotta. Sitä ennen olin varapuheenjohtajana ja hyppäsin puikkoihin vähän dramaattisesti kesken silloisten asuntomessujen, kun edellinen puheenjohtajamme sai äkillisen sairaskohtauksen. Hän toipui täydellisesti, mutta minä jatkoin sitten puheenjohtajan tehtävissä ja olen nykyään
myös SuLVIn hallituksen jäsen.

Pidän informaation jakamista tärkeimpänä. Meillä on lämmityskaudella kokous kerran kuukaudessa. Tietenkin sitten verkostoitumista ja yhdessäoloa, sitähän tämä yhdistystoiminta parhaimmillaan on. Lisäksi minulle on tärkeää tuoda alallamme esille infrapuolta, joka tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan kaikkeen yhä enemmän. Kuitenkin
se räystäiden ulkopuolinen elämä on pinta-alaltaan paljon isompaa kuin sisäpuolinen elämä. Inframme on pääsääntöisesti kotoisin 60- tai 70-luvulta ja sen ajan tarpeisiin mukautettua. Nykyisissä olosuhteissa esimerkiksi hulevesien viivytykset tontilla on merkityksellinen juttu.”

Ketä teillä on jäsenenä?

Arvioisin, että keskivertojäsenemme on viisikymppinen toimihenkilö, tavalla tai toisella päättävässä asemassa oleva. Hallituksemme keski-ikä oli jokin aika sitten jopa
alle neljänkymmenen, nyt mennään hiukka korkeammalla.

Millaisia tapahtumia järjestätte jäsenillenne?

Varmasti merkittävin tapahtuma tänä vuonna on liittokokouksen isännöinti ja KePoLVIn 50 -vuotisjuhlat (marraskuussa). Lokakuussa matkustimme mm. oululaisten kanssa Finnbuildmessuille junalla.

Kenen paikallisten toimijoiden kanssa teette yhteistyötä?

Tukkureiden, kuten LVI-Dahl ja Onninen ja lisäksi paljon teemme yhteistyötä paikallisten putkifirmojen kanssa. Kaiken kaikkiaan paikallinen poikittainen verkostoituminen on tärkeää.

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi