EPoLVIn perinteinen ekskursio

Etelä-Pohjanmaan LVI-yhdistyksen perinteinen ekskursio suuntautui tällä kertaa naapurimaamme Viron pääkaupunkiin Tallinnaan. Vuosittain on EPoLVIssa pyritty järjestämään retki joko yksin tai yhdessä toisen LVI-yhdistyksen kanssa (esimerkiksi viime vuonna kävimme yhdessä KePoLVIn kanssa Amsterdamin messuilla). Niinpä marraskuun sateisena torstaiaamuna kokoontui liki kahdenkymmenen LVI-alan ammattilaisen joukko Seinäjoen ABC-asemalle odottelemaan Kunin Jussin bussia. Jussin bussi oli ajallaan ja pian pääsimme matkaan.

Bussimatka satamaan kului rattoisasti. Laivamatkalla Tallinnaan tarjosi LVI-Dahl, nykyiseltä nimeltään lyhyesti ja ytimekkäästi Dahl, maittavan illallisen. Varsinaiseen retkikohteeseen, eli ETS Nordin tehtaalle, siirryttiin seuraavana aamuna, heti aamiaisen jälkeen. Laaja ja kattava esittely sisälsi muun muassa tiivistetyn kertomuksen yrityksen koko 20-vuotisesta historiasta, jossa ohimennen mainittiin myös Recairin osto, sekä uudesta palopeltijärjestelmästä, uusista huuvista ja huuvajärjestelmästä. Esittelyn jälkeen tutustuimme itse tuotantotiloihin, joissa kaikki Suomessa käytettävät kanavaosat valmistetaan. Suomessa tuotetaan vain suorat kanavat. Tilat ovat Tallinnan tehtaallakin jäämässä pieneksi, mutta tammikuussa otetaan uutta tuotantotilaa käyttöön.

Kierroksen jälkeen siirryimme kokoustiloihin nauttimaan lounasta ja keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä isännille. ETS Nordin tehdasvierailun jälkeen tutustuimme vielä itse kaupunkiin ja kävimme tuliaisia ostamassa. Paluumatkan illallisen tarjosi Onninen.

Ensi vuonna taas matka, valmistelut ovatkin jo käynnissä. Kiitokset kaikille osallistujille ja matkan mahdollistaneille osapuolille!

Esa Haavisto
Etelä-Pohjanmaan LVI-yhdistys, EPoLVI
www.epolvi.fi

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi