Aktiiviset seniorit ovat kokeneita, kiinnostuneita alastaan – ja elävät siksi pitkään

Mielenkiinto oman alan kehitykseen ei suinkaan pääty eläkkeelle siirtymiseen! Jäsenyhdistystoiminnassa seniorit voivat siirtää hiljaista tietoa nuoremmille yhdistysten jäsenille ja usein heidän kontaktiensa kautta löytyy suosittelija, työpaikka tai sopiva yhteistyökumppani.

12 – 14 aktiivista OuLVIn senioria tapaa toisiaan Antell Cafe Pihalla viikoittain.

Esimerkiksi Oulun LVI-yhdistyksen senioreilla on ollut pitkä, katkeamaton perinne vuosien saatossa kokoontua joka keskiviikkoinen aamupäivä johonkin kahvilaan rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia päivän polttavista ja menneistä tapahtumista. Unohtamatta kunkin terveyteen liittyviä asioita.

Myös Suomen LVI-liiton Hotoraudan Vääntäjien Korkean Raadin Neuvokset tapaavat toisiaan usein. Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko, kesä-loma-ajat pois lukien, kokoontuu Helsingissä kaikille Neuvoksille avoin komissio. Monet Neuvokset tapaavat säännöllisesti myös Turussa ja Oulussa. Neuvosten kesätapahtuma on hyvin suosittu. Neuvosten yhteinen kevätexcursio suuntaa tänä keväänä Riihimäelle.

Ystävät ja omat sosiaaliset ympyrät ovat pitkän iän salaisuus

Psykologi Susan Pinker julkaisi 2015 tutkimuksensa pitkäikäisyyteen johtavista tekijöistä. Raitis, savuton elämä olivat yllättäen listalla vasta kolmantena ja neljäntenä avaintekijänä korkeaan ikään, liikunta kuudentena, kun taas läheiset ihmissuhteet ja sosiaalinen integraatio merkitsivät selvästi eniten.

LVI-yhdistystemme seniorit ovat usein toimineet jo aikoinaan erittäin aktiivisesti omassa jäsenyhdistyksessään. Moni on aktiivisesti mukana myös liiton ja yhdistyksensä tapaamisissa. He kutsuvat tapaamisiinsa eri järjestöjen tai yritysten asiantuntijoita kertomaan alan kehityksestä tai seuraavat muuten tarkasti alan kehitystä.

Yhdistystoiminta on siis verkostoitumista, vaikuttamista oman alan kehitykseen sekä oman osaamisen kehittämistä, mutta saattaa yllättäen olla myös tie aktiiviseen ja pitkään eläkeikään!

Lähteet:
Susan Pinker TED2017 The secret to living longer may be your social life
Suomen LVI-liiton jäsenliite 8/2017 Kalevi Hyvärinen

VASTAA

Kommentoi!
Kerro nimesi